Διεθνή

Νέα Navtex από την Τουρκία – Άσκηση με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο

Νέα Navtex από την Τουρκία – Άσκηση με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο
Τουρκία Μεσόγειος: Νέα Navtex για ασκήσεις με πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο, το διάστημα 1 - 2 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η Άγκυρα.

Στην έκδοση νέας Navtex στην Ανατολική Μεσόγειο προχώρησε η Τουρκία το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία θα πραγματοποιήσει άσκηση με πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο από 1 έως 2 Σεπτεμβρίου. Με τη νέα αυτή  Navtex, η οποία εκδόθηκε από τον σταθμό της Αττάλειας, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή άσκηση με πραγματικά πυρά.

Ακολουθεί η Navtex:

Γενί Σαφάκ: “Το Oruc Reis δεν επιστρέφει, θα κάνει έρευνες σε Ρόδο και Καστελλόριζο”

Την ίδια ώρα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» αναφέρει πως το Oruc Reis δεν πρόκειται να επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία, εξαιτίας της στάσης της Ελλάδας που σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης, και θα διευρύνει τις έρευνές του, φτάνοντας ίσως και κοντά στο Καστελόριζο και δυτικά της Ρόδου. «Οι προγραμματισμένες ερευνητικές δραστηριότητες του Oruç Reis στο πλαίσιο της τρέχουσας Navtex και τις νέες Navtex που θα ανακοινωθούν στο μέλλον θα επεκταθούν μέχρι τα τέλη των ελληνικών χωρικών υδάτων νότια του νησιού Καστελλόριζο και δυτικά του νησιού της Ρόδου» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Προκλητικός -ξανά- ο Ερντογάν:

Χτες, Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε για μία ακόμη φορά σε ανοιχτές απειλές απέναντι στην Ελλάδα. Σε ομιλία του διεμήνυσε πως η Τουρκία θα «πάρει ό,τι δικαιούται σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα» και υποστήριξε πως «εάν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, να έρθει να μας αντιμετωπίσει». «Δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις» είπε και πρόσθεσε: «Εάν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας έρθει να μας αντιμετωπίσει. Αν δεν έχουν το κουράγιο, να μην μπαίνουν εμπόδιο».

Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε την Ελλάδα ανάξια της βυζαντινής της κληρονομιάς και υποστήριξε ότι η χώρα μας «αρνείται να μάθει από την ιστορία και συμπεριφέρεται σαν ψευτο-νταής στη Μεσόγειο». «Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα της οποίας μπορείς να δοκιμάσεις την υπομονή. Θα το δουν όλοι. Αν λέμε ότι το κάνουμε, το κάνουμε και πληρώνουμε το τίμημά του» είπε επίσης σε δηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 949 χρόνια από τη Μάχη του Ματζιγκέρτ, στην οποία οι Σελτζούκοι Τούρκοι νίκησαν τους Βυζαντινούς και εισήλθαν στη Μικρά Ασία.

Παρέμβαση Τραμπ:

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος επισημαίνεται πως ο πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, την ανησυχία της Ουάσιγκτον για την αυξημένη ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο ΝΑΤΟοϊκών συμμάχων, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα προέτρεψε τις δύο χώρες, συμμάχους στο NATO, να κάνουν διάλογο για να επιλύσουν τις διενέξεις τους για την Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments