Ελλάδα

Cheerleading στα σχολεία: Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις μαζορέτες

Cheerleading στα σχολεία: Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις μαζορέτες
Cheerleading στα σχολεία: Ανάμεσα στον κορωνοϊό, τις μάσκες και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, οι μαθήτριες στα δημόσια σχολεία θα μπορούν από φέτος, να μάθουν και για τις μαζορέτες.
Cheerleading στα σχολεία: Ανάμεσα στον κορωνοϊό, τις μάσκες και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, οι μαθήτριες στα δημόσια σχολεία θα μπορούν από φέτος, να μάθουν και για τις μαζορέτες.

Tο υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως έδωσε άδεια, για τα σχολεία όλων των βαθμίδων, σε εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ. – Α.Ο.Χ.), προκειμένου να φέρουν σε επαφή τους μαθητές με το cheerleading ή αλλιώς με τον ομαδικό αθλητικό χορό.

Κάθε χρόνο διάφορα σωματεία ζητούν τέτοιες εγκρίσεις από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να φέρουν τους μαθητές σε επαφή με τον αθλητισμό, την τέχνη (και άλλες δραστηριότητες) και όπως φαίνεται, φέτος, σειρά είχε το cheerleading…! Συγκεκριμένα το σχετικό έγγραφο το υπουργείου αναφέρει:

«ΘΕΜΑ: Έγκριση άδειας εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.) σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2020 – 2021.

  • α) Το με αριθμ. πρωτ. 62202/Δ5/25.05.2020 έγγραφο με θέμα: «Προγραμματισμός Αδειών Εισόδου σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) yia το σχολικό έτος 2020 – 2021»
  • β) Το με αριθμ. πρωτ. 469/30.06.2020 αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (με αριθμ. πρωτ. εισερχ. εγγρ. ΥΠΑΙΘ 83431/Δ5/01.07.2020)

Σε συνέχεια του σχετικού εγγράφου, η Ελληνική Ομοσπονδία Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού απέστειλε το ανωτέρω αίτημα για έγκριση άδειας εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων του αθλήματος. Η Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, εγκρίνει την άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021 στους προτεινόμενους εκπροσώπους της Ε.Ο.Τ. – Α.Ο.Χ., οι οποίοι αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα, όπως απεστάλη από την οικεία Ομοσπονδία, εφόσον πληρούνται οι ως κάτω αναφερόμενες προϋποθέσεις».

Πώς μπορεί να συμμετάσχει κανείς;

Βέβαια τα παραπάνω θα υλοποιηθούν κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για παράδειγμα, οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων θα υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με απόφαση των αντίστοιχων Συλλόγων Διδασκόντων και ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων/ δραστηριοτήτων είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Σε περίπτωση συμμετοχής των μαθητών/τριών σε αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες απαιτείται:

  • Έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) και
  • Ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments