Αθλητισμός

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Τα πλάνα του Μαρτίνς για τον τελικό

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Τα πλάνα του Μαρτίνς για τον τελικό
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς για τον μεγάλο τελικό που θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Ο φετινός τελικός Κυπέλλου πέρασε από σαράντα κύματα. Αν δεν προκύψει κάτι συγκλονιστικό η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν τον δεύτερο τίτλος της σεζόν που τελείωσε πριν λίγο καιρό. Αυτό το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο από όλες τις απόψεις. Πρώτη φορά θα διεξαχθεί τόσο αργά ένας τελικός. Ουσιαστικά πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα της περασμένης χρονιάς και την ίδια στιγμή τον πρώτο της φετινής. Φυσικά θα είναι ένα παιχνίδι χωρίς την παρουσία φιλάθλων εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ίσως αυτό που κάνει τον τελικό ακόμα πιο πρωτόγνωρο είναι το γεγονός ότι ενώ οι ομάδες έχουν κάνει μεταγραφικές κινήσεις, οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Με λίγα λόγια οι δυο σύλλογοι θα πορευθούν με τους ποδοσφαιριστές που άνηκαν και στο περσινό ρόστερ. Η ΑΕΚ μπορεί να μην έχει μεγάλο πρόβλημα καθώς λίγοι ποδοσφαιριστές του βασικού κορμού έχουν αποχωρήσει το καλοκαίρι.

Οι σκέψεις του Μαρτίνς

Σε αντίθεση με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Θυμίζουμε ότι οι “ερυθρόλευκοι” έχουν ξεμείνει από ακραία μπακ καθώς πλέον δεν υπάρχουν στο ρόστερ οι Τσιμίκας, Ομάρ και Γκασπάρ. Την ίδια ώρα ο Σεμέδο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να χάσει πολλές προπονήσεις. Μέσα στα προβλήματα έρχεται να προστεθεί ο τραυματίας Σα και ο Γκιγιέρμε που πουλήθηκε λίγες μέρες πριν τον τελικό.

Στην τελευταία δοκιμή πριν τον τελικό ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε ότι επιστρέφει οριστικά στο αγαπημένο του 4-3-3 και αφήνει το σενάριο του 3-5-2. Πιο συγκεκριμένα, ο Μαρτίνς όπως όλα δείχνουν θα επιλέξει σχήμα με τρεις παίκτες στο κέντρο, όπως ακριβώς συνέβαινε και πέρσι προκειμένου να θωρακίσει τα μετόπισθεν. Μόνο που στο αυριανό ματς με την ΑΕΚ δεν θα είναι Γκιγιέρμε, ο οποίος αποχώρησε για το Κατάρ, αλλά ο Καφού.

Ο Πορτογάλος μέσος θα πάρει θέση δίπλα στον Μπουχαλάκη, σύμφωνα με όσα δοκίμασε ο Μαρτίνς στη σημερινή προπόνηση, με τον Καμαρά λίγο πιο μπροστά σε πιο ελεύθερο ρόλο, με τον «Μπούχα» να παίρνει ουσιαστικά τον ρόλο του Γκιγιέρμε. Από εκεί και πέρα, στο τέρμα έπαιξε ο νεαρός Καραργύρης, με τον Μαρτίνς όμως να περιμένει μέχρι αύριο να δει την κατάσταση του Μπόμπι Αλέν κι αν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Όσον αφορά τους τέσσερις της άμυνας ο Πορτογάλος προπονητής είχε τον Ραντζέλοβιτς (δεξιά) και τον Τοροσίδη (αριστερά) στα δυο άκρα και δίδυμο στα στόπερ τους Μπα και Σισέ. Στην επίθεση ο Ελ Αραμπί θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, με τους Βαλμπουενά και Φορτούνη να αναπτύσσονται από αριστερά και δεξιά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments