Διεθνή

Κλιφ Ρόμπινσον: Έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγάλους του NBA

Κλιφ Ρόμπινσον: Έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγάλους του NBA
Κλιφ Ρόμπινσον: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών ένας από τους μεγάλους παίκτες του NBA, βυθίζοντας σε θλίψη τον κόσμο του μπάσκετ στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Σε ηλικία 53 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ Κλιφ Ρόμπινσον βυθίζοντας στη θλίψη τον κόσμο του μπάσκετ στις ΗΠΑ αλλά και στους φίλους του αθλήματος σε όλον τον πλανήτη. Η οικογένειά του ανακοίνωσε το Σάββατο την είδηση του θανάτου του ενώ δεν έχουν αναφερθεί ακόμα τα αίτια. Το 2017 είχε νοσηλευτεί με εγκεφαλική αιμορραγία.

Ο εκλιπών είχε επιλεγεί στην 36η θέση του δεύτερου γύρου του ντραφτ του 1989 από τους Μπλέιζερς, στους οποίους αγωνίστηκε μέχρι το 1997.

Στη συνέχεια, μετακόμισε στο Φίνιξ και τους Σανς, όπου έπαιξε μέχρι το 2001, έπειτα πέρασε μία διετία (2001-03) στους Ντιτρόιτ Πίστονς, άλλη μία (2003-05) στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια της καριέρας του (2005-07) τα πέρασε στους Νιου Τζέρσι Νετς.

Έκανε καριέρα στο ΝΒΑ επί 18 έτη κατά τα οποία πέτυχε συνολικά 19.591 πόντους. Το 1993 αναδείχθηκε κορυφαίος έκτος παίκτης και το 1994 συμμετείχε στο All Star Game.

Η ζωή του Κλιφ Ρόμπινσον μετά και πέρα από το NBA

To 2014 ο Κλιφ Ρόμπινσον πήρε μέρος σε μια αποστολή ειρήνης, καθώς ταξίδεψε με άλλους παίκτες στην Βόρεια Κορέα σε μια προσπάθεια που ονομάστηκε Διπλωματία μέσω Μπάσκετ. Η ομάδα συγκροτήθηκε από τον Ντένις Ρόντμαν και έπαιξε έναν αγών με την Ανώτερη Εθνική Ομάδα της Βόρειας Κορέας για να γιορτάσει τα γενέθλια του Kim Jong-un. Η ομάδα περιελάμβανε επίσης τους Kenny Anderson, Vin Baker, Craig Hodges, Doug Christie, Sleepy Floyd, Charles D. Smith και τέσσερις streetballers.

Στη ζωή του μετά το μπάσκετ, ο Ρόμπινσον έγινε επιχειρηματίας στη βιομηχανία κάνναβης, πουλώντας διάφορα προϊόντα κάνναβης με την επωνυμία του “Uncle Cliffy”. Ο Ρόμπινσον υπήρξε επίσης υποστηρικτής της νομιμοποίησης της κάνναβης, στηρίζοντας τις προσπάθειες μεταρρύθμισης των νόμων για την κάνναβη στο Όρεγκον και το Κοννέκτικατ.

Για όσο διάστημα έπαιζε στο ΝΒΑ, ο Ρόμπινσον χρησιμοποίησε κάνναβη για να ανακουφίσει τον πόνο και το άγχος και να αποφύγει, όπως έλεγε, τις ανεπιθύμητες παρενέργειες που προκαλούνται από χημικά σκευάσματα. Είχε αποδώσει εν μέρει τη μακροζωία της καριέρας του στο ΝΒΑ στη χρήση της κάνναβης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments