Lifestyle

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με τροπικό μαύρισμα στην νέα παράσταση του Γιώργου Κιμούλη

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με τροπικό μαύρισμα στην νέα παράσταση του Γιώργου Κιμούλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η πρώην πρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε αλλαγμένη στην πρεμιέρα της νέας παράστασης του Γιώργου Κιμούλη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι γνωστή για το αυστηρό της ύφος. Αυτό συνοδεύεται με την αντίστοιχη εμφάνιση. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής σπάνια αποχωρίζεται τα σακάκια της. Άλλωστε η θέση της προέδρου της Βουλής στο παρελθόν, αλλά και η ιδιότητα της σαν δικηγόρος δεν της αφήνει πολλές επιλογές. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα έτσι στη ζωή της. Οι πρόσφατες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Η πρόεδρος του κόμματος “Πλεύση Ελευθερίας” βρέθηκε στο Κηποθέατρο Παπάγου, όπου παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Το Παγκάκι», με τον Γιώργο Κιμούλη και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη. Το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τράβηξε πάνω του το βλέμματα με το εντυπωσιακό μαύρισμα της. Στιλιστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου προτίμησε να φορέσει ένα άνετο, στράπλες jumpsuit με tropical μοτίβο και μια μικρή τσάντα στον ώμο. Σε έντονα χρώματα ήταν και το σακάκι που κρατούσε στο χέρι της. Στο πλευρό της όπως πάντα ο ηθοποιός Διαμαντής Καραναστάσης. Οι δυο τους πόζαραν χαμογελαστοί με τους πρωταγωνιστές.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες

Λίγα λόγια για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στις ευρωεκλογές του 2009 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε μη εκλόγιμη θέση. Στις εκλογές του Μαΐου του 2012 εξελέγη βουλευτής στην Α΄ Αθήνας, ερχόμενη πρώτη σε ψήφους από τους υποψηφίους του κόμματός της για την συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Επανεξελέγη με λίστα στις επαναληπτικές εκλογές. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη στην Α΄ Αθηνών. Ως βουλευτής συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές, μεταξύ των οποίων και αυτή που ανέλαβε τη «διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην Υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την υπόθεση του ψηφιακού δίσκου ηλεκτρονικών αρχείων της Τράπεζας HSBC».

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με κοινοβουλευτική πλειοψηφία-ρεκόρ (235 ψήφους σε σύνολο 298 παρόντων). Έγινε η νεαρότερη Πρόεδρος στην ιστορία του Κοινοβουλίου.Υποστήριξε το «όχι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015. Ως πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα φύλων, Κατά την προεδρία της, τον Απρίλιο του 2015, συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία εξέδωσε δύο Προκαταρκτικά Πορίσματα, τον Ιούνιο 2015, όπου χαρακτηριζόταν παράνομο το μνημονιακό δημόσιο χρέος της Ελλάδας και αξιωνόταν η δυνατότητα κυριαρχικής αποκήρυξής του και τον Σεπτέμβριο 2015, που χαρακτήριζε παράνομο το 3ο Μνημόνιο.

Προέδρευσε μεταξύ άλλων στην Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών (πολεμικών αποζημιώσεων, επανορθώσεων, αποπληρωμής του κατοχικού δανείου, επιστροφής των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών) και εκπροσώπησε την Επιτροπή στο Παγκόσμιο Διακοινοβουλευτικό Φόρουμ κατά της Γενοκτονίας, στο Ερεβάν Αρμενίας από όπου εκδόθηκε Διακήρυξη με αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και των Ασσυρίων (Απρίλιος 2015).

Μετά τη σύναψη δανειακής σύμβασης από την πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχώρησε από το κόμμα και κατέβηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ως υποψήφια με τη νεοσυσταθείσα Λαϊκή Ενότητα, η οποία έλαβε 2,9%, αποτυγχάνοντας συνεπώς να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τη διαδέχτηκε ο Νίκος Βούτσης. Τον Απρίλιο του 2016 ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος με το όνομα Πλεύση Ελευθερίας. Κατά την παρουσίαση του κόμματος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως: «δημιουργούμε ένα κόμμα, που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments