Ελλάδα

Απρόοπτο με τη γάτα του Νίκου Σύψα στον αέρα του ΣΚΑΙ

Απρόοπτο με τη γάτα του Νίκου Σύψα στον αέρα του ΣΚΑΙ
Σύψας ΣΚΑΙ: Το απρόοπτο συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα, την ώρα που απαντούσε ερωτήσεις για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας.

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ με τον Νίκο Στραβελάκη ήταν ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, προκειμένου να μιλήσει για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας.

Ο απρόσμενος επισκέπτης που εισέβαλε στο τηλεοπτικό πλάνο

Την ώρα όμως, που ο λοιμωξιολόγος μιλούσε για το άνοιγμα των σχολείων και την πιθανότητα να χρειαστεί να ξανακλείσουν τον χειμώνα, ένας απρόσμενος επισκέπτης θέλησε να τοποθετηθεί για την κατάσταση με τον φονικό ιό, την ώρα που ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας μιλούσε στον τηλεοπτικό αέρα και απαντούσε σε σχετικές ερωτήσεις.

Τότε η γάτα του αποφάσισε να παρέμβει και να μπει μπροστά από την κάμερα στον υπολογιστή του. Ο λοιμωξιολόγος αποδείχτηκε και αυτός «γάτα», απομακρύνοντας γρήγορα το κατοικίδιό του. Η γατούλα μάλιστα, διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο που «κόπηκε» από τον «αέρα». «Συγγνώμη για τη γάτα», αρκέστηκε στο να σχολιάσει ο Νίκος Σύψας χαμογελώντας, με τον παρουσιαστή να του απαντάει πως «δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς είναι συμπαθέστατη».

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο τα σχολεία να κλείσουν εκ νέου τον Δεκέμβριο

Πάντως, αναφορικά με τα όσα είπε ο καθηγητής Νίκος Σύψας για το άνοιγμα των σχολείων και τη συζήτηση που έχει αυτό προκαλέσει, ανέφερε για πρώτη φορά ότι υπάρχει ενδεχόμενο να ξανακλείσουν τον Δεκέμβριο. Με αυτό το σκεπτικό ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος στις 7 Σεπτέμβρη, για να κερδίσουν όσο περισσότερο χρόνο διδασκαλίας οι μαθητές.

Πρέπει να «σπάσουν» τα τμήματα ώστε να είναι λιγότεροι μαθητές ανά αίθουσα;

Μίλησε επίσης, για τις αποστάσεις εντός των σχολικών τάξεων, κάτι που έχει διχάσει τους επιστήμονες, ενώ σημείωσε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ότι το πιο κρίσιμο είναι η χρήση μάσκας. Ο ίδιος είναι ξεκάθαρο πως τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων νωρίς. Και αναφορικά με τη διχογνωμία μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με το αν πρέπει να «σπάσουν» τα τμήματα ώστε να είναι λιγότεροι μαθητές, υπογράμμισε ότι «εάν η πολιτεία έχει την δυνατότητα να κάνει μικρότερα τμήματα, να τα κάνει. Αν δε γίνεται, να πάνε στο σχολείο 25 μαθητές ανά τάξη, αλλά με μάσκες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments