Αθλητισμός

Εκλογές ΕΠΟ: Στις 9 Οκτωβρίου οι αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία

Εκλογές ΕΠΟ: Στις 9 Οκτωβρίου οι αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία
Εκλογές ΕΠΟ: Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε να γίνουν οι εκλογές στις 9 Οκτωβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί τον Ιούλιο.
Εκλογές ΕΠΟ: Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε να γίνουν οι εκλογές στις 9 Οκτωβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί τον Ιούλιο.

Όπως αποφασίστηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με ψήφους 16-1 (καταψήφισε ο Τάκης Αγραφιώτης) θα γίνουν οι εκλογές όπως είχε αποφασιστεί τον περασμένο Ιούλιο, δηλαδή στις 9 Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι έχει περάσει τροπολογία για εκλογές σε όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες το τελευταίο δίμηνο του έτους και παρά το ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε από τον Βαγγέλη Γραμμένο στη συνάντησή τους να διεξαχθούν οι εκλογές Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, η ΕΠΟ αποφάσισε διαφορετικά.

Θυμίζουμε ότι με πρόσφατη επιστολή τους οι διεθνείς συνομοσπονδίες είχαν ζητήσει από την ΕΠΟ να συζητήσει και να λύσει το ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών, καθώς ελλοχεύει πάντα και ο κίνδυνος του Grexit. Φαίνεται πως η Ομοσπονδία δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω. Παράλληλα, οι εκλογές θα γίνουν με το ισχύον σύστημα της ψήφου των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων και όχι με διευρυμένο εκλογικό σώμα, όπως είναι και η βούληση του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα είναι πως η ολιστική μελέτη από FIFA – UEFA θα έρθει στην Ελλάδα στο τέλος Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 9 Οκτωβρίου δεν θα έχει προλάβει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, ούτε να έχει εναρμονίσει η ΕΠΟ το καταστατικό της με τις οδηγίες των διεθνών συνομοσπονδιών. Ένα από τα επιχειρήματα της ΕΠΟ είναι πως η απόφαση για εκλογές στις 9 Οκτωβρίου είχε παρθεί πριν την τροπολογία για εκλογές των Ομοσπονδιών το τελευταίο δίμηνο του 2020 και πως κινήθηκε βάσει του καταστατικού της.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τη συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη

«Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελ. Αυγενάκη είχε σήμερα ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος, σε υλοποίηση σχετικής προτροπής των FIFA και UEFA, όπως αυτή περιλαμβάνεται στην επιστολή τους της 18ης Αυγούστου 2020, αναφορικά με την Τακτική Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο., η οποία έχει οριστεί για την 9η Οκτωβρίου 2020.

Ο κ. Γραμμένος υπογράμμισε στον κ. Αυγενάκη ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη στις 27 Ιουλίου 2020 με την θετική ψήφο της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής (16-1) και με απόλυτη συμμόρφωση προς τις διατάξεις, τόσο του ισχύοντος καταστατικού της Ομοσπονδίας, όσο και του νομοθετικού πλαισίου για τον Αθλητισμό, όπως αυτό ίσχυε στη χώρα εκείνη την περίοδο.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. επανέλαβε επίσης τη ρητή θέση των FIFA και UEFA στην επιστολή της 18ης Αυγούστου 2020 να «συζητηθεί με τις αρχές η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της Ε.Π.Ο. σε πλήρη συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο της Ε.Π.Ο και με σεβασμό στην ανεξαρτησία της Ε.Π.Ο.», καθώς και για την αταλάντευτη θέση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για διενέργεια των εκλογών της Ομοσπονδίας με απόλυτο σεβασμό στο υπάρχον καταστατικό της πλαίσιο και με απόλυτη προσήλωση στο Αυτοδιοίκητο του Ποδοσφαίρου και την Αυτονομία του Αθλητικού Κινήματος.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε τον κ. Γραμμένο για τη δέσμευση των FIFA/UEFA πως η «Ολιστική Μελέτη» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με προτάσεις από βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, πρόκειται να παραδοθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments