Αθλητισμός

Κλήρωση Τσάμπιονς Λιγκ: Ματαιώνονται οι κληρώσεις της UEFA και η απονομή της «Χρυσής Μπάλας» στην Αθήνα

Κλήρωση Τσάμπιονς Λιγκ: Ματαιώνονται οι κληρώσεις της UEFA και η απονομή της «Χρυσής Μπάλας» στην Αθήνα
Κλήρωση Τσάμπιονς Λιγκ: Η κυβερνητική απόφαση της 29ης Αυγούστου με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό φέρνει την ακύρωση των κληρώσεων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και την απονομή της «Χρυσής Μπάλας» στην Αθήνα.

Τα περιοριστικά μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού φέρνουν την ακύρωση των κληρώσεων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και την απονομή της «Χρυσής Μπάλας» στην Αθήνα.

Η κυβερνητική απόφαση της 29ης Αυγούστου, «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», που ήδη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ των υπουργών ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ και ΑΣΥΛΟΥ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ κα ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ και ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, σύμφωνα με την οποία συνέδρια μπορούν να πραγματοποιούνται, με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων, τα 50 άτομα.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

Με τη συγκεκριμένη απόφαση ρυθμίζονται το σύνολο σχεδόν των δραστηριοτήτων και περιγράφονται λεπτομερειακά οι όροι και τα μέτρα ασφαλείας, που ισχύουν έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Ανατρέπεται, έτσι, το προηγούμενο καθεστώς που προέβλεπε όριο 50% της χωρητικότητας των συνεδριακών αιθουσών, με την τήρηση βέβαια των σχετικών πρωτοκόλλων, τα οποία είχαν θεσπισθεί στις 6 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr, ακυρώνεται λόγω της απόφασης αυτής, η κλήρωση για τους ομίλους του Champions League της νέας σεζόν, του Europa League και η απονομή της «Χρυσής Μπάλας» που θα φιλοξενούνταν τον Οκτώβριο στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με τις διαμονές να έχουν προγραμματιστεί στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens και στο Divani Apollon Palace & Thalasso. Ήδη, γίνονται ακυρώσεις στα ξενοδοχεία που είχαν κάνει κρατήσεις δωματίων για υψηλούς προσκεκλημένους.

Τι είχε δηλώσει ο Στέλιος Πέτσας

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επιτυχία αυτή της Ελλάδας, να φιλοξενήσει τις κληρώσεις, είχε εκδώσει ανακοίνωση ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέροντας ότι η απόφαση της UEFA αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, καθώς «πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση της UEFA μετά τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Στην ίδια ανακοίνωση τονιζόταν ότι: «Η απόφαση της UEFA συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή της Ελλάδας, ως μιας σύγχρονης ασφαλούς χώρας, που είναι σε θέση να φιλοξενεί διοργανώσεις αυτού του επιπέδου. Καθοριστικό γεγονός για την οριστικοποίηση της συμφωνίας ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA, Aleksander Čeferin».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments