Αθλητισμός

Τελικός ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Αυτή είναι η ημερομηνία του αγώνα

Τελικός ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Αυτή είναι η ημερομηνία του αγώνα
Τελικός ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Αναβάλλεται η πρεμιέρα της Super League, καθώς στις 12 Σεπτεμβρίου θα γίνει το παιχνίδι ανάμεσα στην Ένωση και τους «ερυθρόλευκους» για το Κύπελλο.

Στις 12 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, με την πρεμιέρα της Super League να αναβάλλεται. Η πρόταση για την 12η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού πέρασε με ψήφους 10-4 και 1 «παρών» στη μαραθώνια Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που συνεδρίαζε από το απόγευμα της Δευτέρας 31 Αυγούστου.

Πρώτη επιλογή για την έδρα διεξαγωγής του τελικού είναι η Ριζούπολη. Εάν είναι αρνητική η απάντηση της Ελληνικής Αστυνομίας τότε η εναλλακτική λύση για τη διεξαγωγή του ματς είναι το Πανθεσσαλικό Στάδιο στη Λάρισα. Να θυμίσουμε ότι η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος σχεδιαζόταν να γίνει στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, όμως αυτό τελικά δεν θα γίνει.

Επίσης, όπως αποφασίστηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με ψήφους 16-1 (καταψήφισε ο Τάκης Αγραφιώτης) θα γίνουν οι εκλογές όπως είχε αποφασιστεί τον περασμένο Ιούλιο, δηλαδή στις 9 Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι έχει περάσει τροπολογία για εκλογές σε όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες το τελευταίο δίμηνο του έτους και παρά το ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε από τον Βαγγέλη Γραμμένο στη συνάντησή τους να διεξαχθούν οι εκλογές Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, η ΕΠΟ αποφάσισε διαφορετικά.

Ελλοχεύει ο κίνδυνος του Grexit

Θυμίζουμε ότι με πρόσφατη επιστολή τους οι διεθνείς συνομοσπονδίες είχαν ζητήσει από την ΕΠΟ να συζητήσει και να λύσει το ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών, καθώς ελλοχεύει πάντα και ο κίνδυνος του Grexit. Φαίνεται πως η Ομοσπονδία δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω. Παράλληλα, οι εκλογές θα γίνουν με το ισχύον σύστημα της ψήφου των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων και όχι με διευρυμένο εκλογικό σώμα, όπως είναι και η βούληση του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα είναι πως η ολιστική μελέτη από FIFA – UEFA θα έρθει στην Ελλάδα στο τέλος Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 9 Οκτωβρίου δεν θα έχει προλάβει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, ούτε να έχει εναρμονίσει η ΕΠΟ το καταστατικό της με τις οδηγίες των διεθνών συνομοσπονδιών. Ένα από τα επιχειρήματα της ΕΠΟ είναι πως η απόφαση για εκλογές στις 9 Οκτωβρίου είχε παρθεί πριν την τροπολογία για εκλογές των Ομοσπονδιών το τελευταίο δίμηνο του 2020 και πως κινήθηκε βάσει του καταστατικού της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments