Ελλάδα

Αποκλειστικό: Δήμαρχος αγόρασε χιλιάδες μάσκες με απευθείας ανάθεση σε “δικό του” φαρμακείο

Αποκλειστικό: Δήμαρχος αγόρασε χιλιάδες μάσκες με απευθείας ανάθεση σε “δικό του” φαρμακείο
Το ποσό της απευθείας ανάθεσης ανέρχεται σε 14.840 ευρώ.

Σάλος έχει ξεσπάσει στο δήμο Αμαρουσίου με την αντιπολίτευση να επιτίθεται στον δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου ύστερα από την απόφασή του να αγοραστούν 20.000 μάσκες για την προστασία από τον κορωνοϊό covid-19 με απευθείας ανάθεση από “δικό του” φαρμακείο. Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020, ήρθε η εισήγηση για απόφαση αγοράς με απευθείας ανάθεση κατόπιν «Απόφασης Δημάρχου»20.000 μασκών μίας χρήσης αντί ποσού 14.840 ευρώ από φαρμακείο στο Μαρούσι, το οποίο πριν από μερικούς μήνες ανήκε στον νυν δήμαρχο Αμαρουσίου. Η απόφαση για την προμήθεια των μασκών πάρθηκε από τον Δήμαρχο στις 19 Αυγούστου του 2020 και εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στις 25 ενώ η οριστική απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια μια ημέρα αργότερα.

Σύμφωνα με την απόφαση ο προμηθευτής θα παραδώσει 20.000 μάσκες προς 0,742 ευρώ συν ΦΠΑ 6% και θα εισπράξει το ποσό των 14.840 ευρώ. Η είδηση αυτή έρχεται λίγα 24ωρα μετά την αποκάλυψη της σύλληψης του οδηγού του δημάρχου Αμαρουσίου ο οποίος φέρεται να υποσχόταν διορισμούς στο Δημόσιο έναντι αμοιβής.

Όπως είχε γράψει το aftodioikisi.gr, όλα ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία πολίτη. Ο πολίτης ανέφερε στις αρχές ότι ο οδηγός του δημάρχου υποσχόταν διορισμούς στο Δημόσιο έναντι αμοιβής. Μάλιστα, φέρεται να έλεγε για να πείσει το θύμα του ότι διαθέτει… υψηλές γνωριμίες από το χώρο της πολιτικής, που ήταν σε θέση να μεσολαβήσουν για έναν διορισμό.

O 37χρονος του υποσχέθηκε διορισμό, με αξιοποίηση των γνωριμιών του στο δήμο, έναντι 15.000. Ο πολίτης, ο οποίος ήταν άνεργος, είχε δώσει 10.000 στον 37χρονο, ωστόσο ο διορισμός αργούσε, οπότε προχώρησε στην καταγγελία.

Οι αστυνομικοί πήραν την καταγγελία του πολίτη και ξεκίνησαν την έρευνα. Μέχρι που σε συνεννόηση με τον καταγγέλλοντα έκλεισαν ραντεβού με τον οδηγό του δημάρχου. Στο ραντεβού ο πολίτης έδωσε προσημειωμένο χρηματικό ποσό ύψους 2.500 που…εκκρεμούσε, στον οδηγό και τότε οι αστυνομικοί επενέβησαν και του πέρασαν χειροπέδες. Το ύψος του ποσού το είχαν συμφωνήσει «πελάτης» και συλληφθείς σε προγενέστερη επικοινωνία τους. Επρόκειτο για την αμοιβή που έπρεπε να δοθεί για τον υποσχόμενο διορισμό στο Δημόσιο.

Ήδη η υπόθεση αυτή έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ αυτή τη στιγμή ο Δήμαρχος Αμαρουσίου βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση μετά και την αποκάλυψη της απευθείας ανάθεσης προμήθειας μασκών από “δικό του” φαρμακείο. Να διευκρινίσουμε ότι στη συγκεκριμένη διεύθυνση που αναφέρεται το φαρμακείο το οποίο πήρε με απευθείας ανάθεση την προμήθεια μασκών, στεγαζόταν πριν από μήνες το φαρμακείο του κ. Αμπατζόγλου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments