Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: 107 κρούσματα στην Αττική – Η γεωγραφική κατανομή και των 183

Ελλάδα κορωνοϊός: 107 κρούσματα στην Αττική – Η γεωγραφική κατανομή και των 183
Ελλάδα κορωνοϊός: Τα περισσότερα κρούσματα και πάλι βρίσκονται στην Αττική ενώ στη συνέχεια ακολουθεί η Θεσσαλονίκη.

Σταθερά τριψήφιος παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων εδώ και αρκετές μέρες στη χώρα μας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 183 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 10317, εκ των οποίων 55.6% άνδρες.

Από τα 173 εγχώρια κρούσματα, τα 46 συνδέονται με συρροές, 12 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ 10 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Τα περισσότερα κρούσματα και πάλι βρίσκονται στην Αττική ενώ στη συνέχεια ακολουθεί η Θεσσαλονίκη.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:

  • 10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
  • 107 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 44 συνδέονται με γνωστές συρροές και 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
  • 9 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
  • 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 4 με αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας
  • 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 8 με αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσα
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας
  • 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
  • 6 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

6 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 266 θανάτους συνολικά στη χώρα. 96 (36.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ έγινε γνωστό ότι ένας 93χρονος στα Χανιά έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στη χώρα από κορωνοϊό στους 267.

Ακόμα ένας φοιτητής στην Κρήτη θετικός στον κορωνοϊό

Δεκαπέντε νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ για την Κρήτη ενώ επιβεβαιώθηκε ότι ένας ακόμα φοιτητής βρέθηκε θετικός στον ιό. Την περασμένη βδομάδα ακόμα ένας σπουδαστής του τμήματος Φυσικής διαγνώστηκε θετικός. Ο φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης βρέθηκε θετικός το Σάββατο ενώ την προηγούμενη Τετάρτη συμμετείχε και σε γραπτή εξέταση στο κτίριο του τμήματος.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος, ο φοιτητής έχει πολύ ήπια συμπτώματα ενώ για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι Υγειονομικές και οι Πρυτανικές αρχές. Ωστόσο ανησυχία επικρατεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα και ιδίως ανάμεσα στους φοιτητές που κατηγορούν την κυβέρνηση και τις πρυτανικές αρχές για ελλειπή μέτρα προστασίας στο πανεπιστήμιο.

Ο Σύλλογος Φοιτητών του CSD ζητά την άμεση ενημέρωση των φοιτητών για το περιστατικό, ενώ διεκδικεί παράλληλα εκτός από τα δωρεάν τεστ, την άμεση αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων και τον διαχωρισμό της γραμμής ΠΑΓΝΗ – Πανεπιστήμιο, ώστε όπως αναφέρουν «να μειωθεί ο συνωστισμός και ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στο συγκεκριμένο δρομολόγιο καθώς το ΠΑΓΝΗ είναι νοσοκομείο αναφοράς covid-19», όπως αναφέρει η ΕφΣυν.

15 νέα κρούσματα

Συνολικά 15 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Κρήτη, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την γεωγραφική κατανομή, τα 11 κρούσματα εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο με τα 8 από αυτά να συνδέονται με γνωστή συρροή και 1 με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Επίσης, ένα κρούσμα εντοπίστηκε στο Λασίθι, ένα στο Ρέθυμνο και δύο στα Χανιά.

Κλειστό το διοικητήριο Μεσολογγίου λόγω κρούσματος

Κλειστό παραμένει σήμερα το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι, έπειτα από τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε υπάλληλο», σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της περιφέρειας, «προχώρησαν ήδη οι διαδικασίες για την απολύμανση όλων των χωρών, ενώ αύριο Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου το σύνολο του προσωπικού θα υποβληθεί σε διαγνωστική εξέταση ανίχνευσης κορωνοϊού.

Κλειστό και το δημαρχείο Μαρκοπούλου λόγω κορωνοϊού

Μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων στο δημαρχείο Μαρκοπούλου, θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεωτέρας οι υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Θετικοί στον ιό βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος, η σύζυγός του και μία υπάλληλος καθαριότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, «λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στο δημαρχείο Μαρκοπούλου και για την προστασία των εργαζομένων αλλά και των συναλλασσόμενων πολιτών με τις υπηρεσίες του Δήμου, προληπτικά θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεωτέρας, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου εκτός από την πλαζ Αυλακίου, την Τεχνική Υπηρεσία, την Υ.ΔΟΜ., το Κ.Ε.Π., την Κοινωνική Υπηρεσία, την Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Στάδιο».

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί τα πρωτόκολλα υγείας. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί έλεγχους σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους και γίνεται απολύμανση όλων των κλειστών δημοτικών χώρων.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, αναστέλλεται η είσπραξη όλων των βεβαιωμένων οφειλών των πολιτών και παρατείνεται η προθεσμία για την τακτοποίηση των αλλαγών στα τετραγωνικά μέτρα μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2020.

Αυξάνεται η μακάβρια λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου, έφυγε από τη ζωή και δεύτερος συμπολίτης μας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 265. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 66χρονο, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, κατέληξε και μια 88χρονη στο Ιπποκράτειο, επίσης με υποκείμενα νοσήματα. Και οι δύο ήταν τρόφιμοι στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι. Έτσι, οι νεκροί από τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας έχουν φτάσει τους 18.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments