Ελλάδα

Κρήτη κορωνοϊός: Ανησυχία για θετικό κρούσμα σε φοιτητή – Τι ζητάει ο φοιτητικός σύλλογος

Κρήτη κορωνοϊός: Ανησυχία για θετικό κρούσμα σε φοιτητή – Τι ζητάει ο φοιτητικός σύλλογος
Κρήτη κορωνοϊός: Ακόμα ένας φοιτητής από το Πανεπιστήμιο Κρήτης διαγνώστηκε θετικός στον ιό, αυξάνοντας την ανησυχία, καθώς συμμετείχε σε εξετάσεις μαζί με άλλους. Ο φοιτητικός σύλλογος ζητάει τη διενέργεια τεστ και την αύξηση των δρομολογίων από και προς το Πανεπιστήμιο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Δεκαπέντε νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ για την Κρήτη ενώ επιβεβαιώθηκε ότι ένας ακόμα φοιτητής βρέθηκε θετικός στον ιό. Την περασμένη βδομάδα ακόμα ένας σπουδαστής του τμήματος Φυσικής διαγνώστηκε θετικός. Ο φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης βρέθηκε θετικός το Σάββατο ενώ την προηγούμενη Τετάρτη συμμετείχε και σε γραπτή εξέταση στο κτίριο του τμήματος.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος, ο φοιτητής έχει πολύ ήπια συμπτώματα ενώ για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι Υγειονομικές και οι Πρυτανικές αρχές. Ωστόσο ανησυχία επικρατεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα και ιδίως ανάμεσα στους φοιτητές που κατηγορούν την κυβέρνηση και τις πρυτανικές αρχές για ελλειπή μέτρα προστασίας στο πανεπιστήμιο.

Ο Σύλλογος Φοιτητών του CSD ζητά την άμεση ενημέρωση των φοιτητών για το περιστατικό, ενώ διεκδικεί παράλληλα εκτός από τα δωρεάν τεστ, την άμεση αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων και τον διαχωρισμό της γραμμής ΠΑΓΝΗ – Πανεπιστήμιο, ώστε όπως αναφέρουν «να μειωθεί ο συνωστισμός και ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στο συγκεκριμένο δρομολόγιο καθώς το ΠΑΓΝΗ είναι νοσοκομείο αναφοράς covid-19», όπως αναφέρει η ΕφΣυν.

15 νέα κρούσματα

Συνολικά 15 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Κρήτη, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την γεωγραφική κατανομή, τα 11 κρούσματα εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο με τα 8 από αυτά να συνδέονται με γνωστή συρροή και 1 με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Επίσης, ένα κρούσμα εντοπίστηκε στο Λασίθι, ένα στο Ρέθυμνο και δύο στα Χανιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητών του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης:

«Καμία άλλη καθυστέρηση! Τώρα δωρεάν τέστ σε όλους τους φοιτητές! Άμεση αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων!

Τρεις μέρες μόνο μετά την ανίχνευση κρούσματος covid-19 σε φοιτητή του Φυσικού, πληροφορηθήκαμε σήμερα Κυριακή 30/8 ότι ανιχνεύθηκε μέλος της φοιτητικής κοινότητας που συμμετείχε στην εξεταστική της σχολής θετικό στον κορονοιό.

Φτάνει πια! Τώρα να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας των φοιτητών!

Επιβεβαιώθηκε ότι τα καθησυχαστικά λόγια που ακούγαμε τις προηγούμενες μέρες και τα διάφορα «Θα…» που προσπαθούσαν να αποφύγουν να ανακοινώσεις έκτακτα μέτρα τώρα είναι κοροϊδία! Οποιαδήποτε ολιγωρία από τη μεριά Πρυτανείας και κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη! Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα στις σχολές του Ηρακλείου μέσα σε μία βδομάδα, την ώρα που εκ μέρους της Πρυτανείας δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα ακόμα μέτρα βάσει των αιτημάτων που τέθηκαν από εκλεγμένους φοιτητές και στο Φυσικό την περασμένη Παρασκευή.

Οι φοιτητές με την στάση τους έχουν δείξει υπευθυνότητα καθώς τηρούν τα μέτρα που έχει προσδιορίσει το πανεπιστήμιο για την εξεταστική. Τώρα πρέπει η πρυτανεία με ευθύνη και του υπουργείου να κρατήσει την δική της υπεύθυνη στάση, για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα είναι υπόλογη!

Επαναφέρουμε επιτακτικά ότι για να λυθεί το ζήτημα, χρειάζεται ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ:

Με ευθύνη του πανεπιστημίου να διενεργηθούν δωρεάν τέστ για τον COVID-19 σε όλους τους φοιτητές και καθηγητές που αυτές τις 3 μέρες (Τετάρτη- Παρασκευή) εξετάστηκαν σε κάποιο μάθημα ή βρέθηκαν στο χώρο του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών για τον οποιοδήποτε λόγο. Να ανακοινωθεί τώρα μέρος και ώρες για τα τέστ για να προσέλθουν οι φοιτητές.

Με ευθύνη της Πρυτανείας και των ΚΤΕΛ να διαχωριστεί η γραμμή ΠΑΓΝΗ (νοσοκομείο αναφοράς covid-19) – Πανεπιστήμιο, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός και ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στο συγκεκριμένο δρομολόγιο καθώς επίσης και η άμεση πύκνωση των δρομολογίων ανά 10 λεπτά!

Άμεσα να υλοποιηθούν τα μέτρα που διεκδικούν οι φοιτητικοί σύλλογοι για έκτακτη οικονομική ενίσχυση του πανεπιστημίου και ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας και των μέτρων για τους χώρους αναμονής των εξεταζόμενων μαθημάτων.

Ο ΦΣ καλεί σε παρέμβαση στην Πρυτανεία αύριο Δευτέρα 31/8 στις 2μμ για να ενημερωθούμε και να διεκδικήσουμε να υλοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά μας. Θα παραχωρήσουμε και συνέντευξη Τύπου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments