Τεχνολογία

Έρχεται συγχρονισμός των WiFi passwords στο Android

Έρχεται συγχρονισμός των WiFi passwords στο Android
Νέα δυνατότητα από την Google στο Android και το Chrome OS ύστερα από πίεση των developers.

Μια νέα δυνατότητα στο Android και το Chrome OS φέρνει η Google ύστερα από πίεση που δέχτηκε από τους developers. Ποια είναι αυτή; Η άμεση σύνδεση στο WiFi δίκτυο από μία νέα συσκευή όταν υπάρχει αποθηκευμένο το password σε μία παλαιότερη. Η συγκεκριμένη δυνατότητα υπάρχει ήδη εδώ και καιρό στο iOS και το macOS.

Πλέον θα είναι διαθέσιμη και για άλλες συσκευές.

Έτσι, αν κάποιος έχει Android ή Chrome OS και είναι συνδεδεμένος σε κάποιο WiFi δίκτυο, δε θα χρειάζεται να ζητήσει ξανά το password αν έχει αλλάξει συσκευή και δεν το θυμάται, αφού με το νέο χαρακτηριστικό συγχρονισμού η συσκευή του θα συνδεθεί στο δίκτυο αυτόματα. Το χαρακτηριστικό αυτό έχει διαφορές από προηγούμενες προσπάθειες της Google πέρυσι, αφού τώρα δε χρειάζεται πρόσβαση στο internet επειδή οι συσκευές θα συγχρονίζουν τα passwords μέσω Bluetooth. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανακοίνωση για την ημερομηνία έλευσης του νέου χαρακτηριστικού, για το Chrome OS όμως φημολογείται η έκδοση Chrome 92.

Την ίδια ώρα ωστόσο, είναι σημαντικό να έχει κανείς ένα ισχυρό password ώστε να μην μπορεί να “σπάσει”:

Οι περίπλοκοι κωδικοί που συνδυάζουν νούμερα, κεφαλαία γράμματα και σύμβολα μπορεί να είναι απόλυτα ασφαλείς απέναντι στους χάκερ, μα ποιος είναι σε θέση να τους θυμάται συνέχεια; Για να λυθεί λοιπόν, αυτό το πρόβλημα, υπάρχει ένας τρόπος με το όνομα «phrase method», χάρη στον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε εύκολα και γρήγορα τους πιο ισχυρούς κωδικούς για τους λογαριασμούς στο διαδίκτυο.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε μία πολύ απλή φράση στο μυαλό μας, κάτι που συμβαίνει καθημερινά και το γνωρίζουμε μόνο εμείς. Όπως για παράδειγμα την ώρα και τον σταθμό που παίρνουμε το λεωφορείο κάθε μέρα για να πάμε στη δουλειά σου. Αυτό που χρειάζεται, είναι απλά να μεταφράσουμε τη φράση στα Αγγλικά διότι τα passwords θέλουν λατινικούς χαρακτήρες.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να απομνημονεύσουμε μια φράση που χαρακτηρίζει την καθημερινότητα και την γνωρίζουμε, όπως ότι ξυπνάμε κάθε ημέρα στις 08:00 για τη δουλειά. Έπειτα, θα μεταφράσουμε αυτή τη φράση στα αγγλικά: «I wake up every morning at 08:00». Παίρνοντας τα αρχικά των λέξεων της παραπάνω φράσης, αλλά και τους αριθμούς και τα σημεία στίξης, προκύπτει το εξής: «iwuema0800». Αυτός ακριβώς είναι και ο κωδικός μας. Αν πάλι θέλουμε να τον κάνουμε ακόμα πιο δυνατό, μπορούμε να κάνουμε τα γράμματα κεφαλαία εναλλάξ. Έτσι και θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και θα θυμόμαστε τους κωδικούς μου μονίμως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments