Πολιτική

Τσακαλώτος για Πατέλη: Η δήλωσή του είναι κυνική παραδοχή ότι θα σταματήσουν να πληρώνουν τις συντάξεις

Τσακαλώτος για Πατέλη: Η δήλωσή του είναι κυνική παραδοχή ότι θα σταματήσουν να πληρώνουν τις συντάξεις
Τσακαλώτος για Πατέλη: Σφοδρή κριτική από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για κυνική παραδοχή της Νέας Δημοκρατίας να αφήσει χωρίς χρήματα τους συνταξιούχους.

Συνεχίζονται οι αιχμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τις δηλώσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Πατέλη για το Ασφαλιστικό, μιας και στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ του ασκούν σφοδρή κριτική για κυνισμό και κοινωνικό αυτοματισμό με στόχο την τρίτη ηλικία.

Με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος συμπεραίνει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να σταματήσει να δίνει χρήματα στους ηλικιωμένους, ενώ παράλληλα αμφισβητεί ότι το κάνει για να ενισχύσει τη νέα γενιά.

Η δήλωση Τσακαλώτου

«Η δήλωση του κυρίου Πατέλη, εκτός από το ότι συμπυκνώνει την έννοια του κοινωνικού αυτοματισμού με έναν εκπληκτικό τρόπο κάνει και κάτι ακόμα: Μας ενημερώνει κυνικά ότι θα σταματήσουν να δίνουν χρήματα στους ηλικιωμένους.

Για το σκέλος που αναφέρει ότι «θα σταματήσουν να παίρνουν λεφτά από τους νέους» – δηλαδή ότι το κάνουν γιατί έχουν αναπτύξει ευαισθησίες για τους νέους – θα μου επιτρέψετε να διατηρήσω τις αμφιβολίες μου. Νομίζω τις ίδιες αμφιβολίες έχει και οποίος παρακολουθεί τις πολιτικές που εφαρμόζει η ΝΔ από την εκλογή της και μετά.

Άλλωστε δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου τον τελευταίο χρόνο της κυβέρνησης της Ν.Δ. μια ιδιαίτερη μέριμνα» για τη νεολαία. Ούτε η ίδια θα την έχει παρατηρήσει εικάζω».

Οι δηλώσεις Αχτσιόγλου

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κ. Αχτσιόγλου, τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ που σχολίασε «η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κατά το μοντέλο του «ασφαλιστικού Πινοσέτ», επανέρχεται στο προσκήνιο ως κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης»

«Ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, με την κανιβαλική δήλωση ότι «σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους», ουσιαστικά αναιρεί με μία φράση τον χαρακτήρα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, την αναδιανεμητική της λειτουργία και κάθε στοιχείο αλληλεγγύης των γενεών», αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου και προσθέτει: «Δεν δίνει όμως καμία απάντηση για το πώς θα καταβάλλονται οι επικουρικές στους σημερινούς συνταξιούχους, αφού οι σημερινές εισφορές πληρώνουν τις σημερινές συντάξεις».

Συνεχίζοντας την κριτική στον κ. Πατέλη αναφέρει: » Καμία τοποθέτηση δεν κάνει και για το τεράστιο έλλειμμα δεκάδων δισ. που θα παραγάγει στα ασφαλιστικά ταμεία η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Έλλειμμα που θα κληθούν να πληρώσουν όχι μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά και οι φορολογούμενοι πολίτες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments