Αθλητισμός

Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο λέμφωμα Hodgkin: Τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της θα δώσει η Ισπανίδα τενίστρια

Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο λέμφωμα Hodgkin: Τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της θα δώσει η Ισπανίδα τενίστρια
Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο λέμφωμα Hodgkin: Η Ισπανίδα τενίστρια ξεκινά χημειοθεραπείες για έξι μήνες. Η ανάρτησή της στο Twitter.

Τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της δίνει η τενίστρια Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο. Δυστυχώς, η Ισπανίδα τενίστρια δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποια αντίπαλο στα κορτ, αλλά μια περιπέτεια με την υγεία της. Πιο συγκεκριμένα, η Ναβάρο εισήχθη σε νοσοκομείο και αρχίζει χημειοθεραπείες αφού διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin.

«Γεια σε όλους, απλά ήθελα να σας ενημερώσω ότι πριν λίγες μέρες διαγνώστηκα με λέμφωμα Hodgkin. Θα πρέπει να κάνω χημειοθεραπείες για έξι μήνες. Είμαι καλά και ήρεμη αυτή τη στιγμή, αποφασισμένη να αντιμετωπίσω ό,τι προκύψει. Θα σας δω σύντομα», ήταν όσα είπε η Ισπανίδα τενίστρια σε βίντεο της στο Twitter.

Η συγκινητική της ανάρτηση στο Twitter

Πρόσφατα, η Ναβάρο είχε αποσύρει τη συμμετοχή της από το τουρνουά του US Open για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το σοβαρό ζήτημα υγείας που της προέκυψε. Εμείς της ευχόμαστε καλή δύναμη, να κερδίσει αυτή τη μάχη και να επιστρέψει δριμύτερη στα γήπεδα του τένις.

Τι είναι το λέμφωμα Hodgkin;

Η νόσος του Hodgkin είναι ένας τύπος λεμφώματος. Τα λεμφώματα είναι τύποι καρκίνου που αναπτύσσονται στο λεμφικό σύστημα (μέρος του ανοσοποιητικού, δηλαδή αμυντικού, συστήματος τους οργανισμού). Ο ρόλος του λεμφικού συστήματος είναι να βοηθήσει στην καταπολέμηση ασθενειών και λοιμώξεων.

Το λεμφικό σύστημα περιλαμβάνει ένα δίκτυο λεπτών «σωληναρίων» που διακλαδίζονται, όπως και τα αιμοφόρα αγγεία (αρτηρίες και φλέβες), στους ιστούς και όλο το σώμα.

Τα λεμφαγγεία μεταφέρουν τη λέμφο, ένα άχρωμο σαν νερό υγρό, που περιέχει κύτταρα για την καταπολέμηση των λοιμώξεων, τα λεμφοκύτταρα. Κατά μήκος αυτού του δικτύου των λεμφαγγείων υπάρχουν μικρά όργανα σε σχήμα φασολιού, τα οποία λέγονται λεμφογάγγλια. Αυτά φιλτράρουν τη λέμφο καθώς περνάει από μέσα τους.

Ομάδες λεμφογαγγλίων βρίσκονται στη μασχάλη, τη βουβωνική χώρα, το λαιμό και την κοιλιά. Άλλα μέρη του λεμφικού συστήματος είναι ο σπλήνας, ο θύμος αδένας, οι αμυγδαλές και ο μυελός των οστών.

Όπως όλοι οι τύποι καρκίνου, η νόσος του Hodgkin επηρεάζει τα κύτταρα του σώματος. Τα υγιή κύτταρα αναπτύσσονται, διαιρούνται και αντικαθίστανται με μια συγκεκριμένη τάξη και ρυθμό. Αυτή η διαδικασία διατηρεί τον οργανισμό σε μια φυσιολογική ισορροπία. Στη νόσο του Hodgkin τα κύτταρα του λεμφικού συστήματος παρουσιάζουν μια αφύσικη αύξηση και μπορούν να εξαπλωθούν και σε άλλα όργανα.

Καθώς η νόσος προχωρά, το σώμα καθίσταται όλο και λιγότερο ικανό να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Η νόσος του Hodgkin είναι σπάνια. Ανέρχεται σε ποσοστό λιγότερο του 1% όλων των περιπτώσεων καρκίνου που απαντούν πχ στις ΗΠΑ. Συναντάται συχνότερα σε νέους 15-34 ετών και σε άτομα μεγαλύτερα των 55 ετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments