Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ανησυχία για τα νέα δεδομένα και τα αυξημένα κρούσματα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ανησυχία για τα νέα δεδομένα και τα αυξημένα κρούσματα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Παραμένει ο «κόκκινος» συναγερμός στις αρχές της χώρας καθώς παραμένουν τριψήφια τα νούμερα των νοσούντων. «Λουκέτο» μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων σε δύο γνωστά bar - restaurant της Μυκόνου.

Ακόμη 207 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, με τον συνολικό αριθμό των νοσούντων στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 10.524. Την ίδια ώρα, οι νεκροί έφτασαν τους 271 καθώς πέντε συμπολίτες μας έφυγαν από τη ζωή. Μάλιστα, στην Ελλάδα –όπως ενημέρωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς– υπάρχουν 3.386 ενεργά κρούσματα.

“Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τώρα που ανοίγουν τα σχολεία και επιστρέφουν οι αδειούχοι στους χώρους εργασίας, και ότι με αυτόν τον τρόπο θα χτίσουμε τις άμυνες απέναντι στην πανδημία” τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις περιοχές που βρίσκονται υπό ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι και η περιφέρεια του Ηρακλείου Κρήτης. Όπως είπε μετά τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών θα επαναλειτουργήσουν σε αυτές τις περιοχές οι λαϊκές αγορές με συγκεκριμένους όρους από τις 3 Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν ως εξής:

  • Πωλητές θα συμμετέχουν σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία πωλητών
  • Πέντε μέτρα απόσταση ανάμεσα στους πάγκους
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ο κ. Χαρδαλιάς κλείνοντας την ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στης Μονάδες Φροντίδας Ηλικειωμένων. Όπως επεσήμανε η αρμοδιότητα του ελέγχου των δομών αυτών ανήκει στις Περιφέρειες, ωστόσο θα συνδράμουν και υπηρεσίες της  και του  ώστε να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι. Όπως σημείωσε τις τελευταίες μέρες γίνονται δεκάδες έλεγχοι, οι οποίοι θα συνεχίσουν.

Μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου θα μείνουν κλειστά δύο γνωστά bar – restaurant στην Μύκονο λόγω θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού:

Μικτά κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας βρέθηκαν το προηγούμενο Σάββατο στα Nammos και Scorpios, στα δύο πασίγνωστα bar – restaurant στο νησί της Μυκόνου, και τέσταραν με μοριακό έλεγχο όλους τους εργαζόμενους. Δύο 24ωρα αργότερα και μετά τα αποτελέσματα, φαίνεται ότι ο κορωνοϊός «χτυπάει κόκκινο» παρά τις συνεχείς προσπάθειες των αρχών να περιορίσουν τη διασπορά του.

Με την απόφαση (ΑΔΑ ΡΩ1Χ46ΜΤΛΒ-Ζ4Ψ) που αναρτήθηκε στη Διαύγεια με υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, τα συγκεκριμένα bar – restaurant αναστέλλουν τη λειτουργία τους μέχρι τις 4 του μήνα, ενώ σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας τους θα εξεταστούν από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό.

Ακολουθεί η απόφαση:

«Την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων προσφοράς οινοπνευματωδών ποτών και μαζικής εστίας (bar – restaurant) στη Νήσο Μύκονο με τις επωνυμίες Nammos στην παραλία Ψαρού και Scorpios στην περιοχή Παράγκα από 01.09.2020 και ώρα 22.00 έως την 04.09.2020 και ώρα 07.00, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19», αναφέρει συγκεκριμένα η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Να σημειώσουμε ότι η επίσημη επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, το πρωί της Τρίτης στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σαρωτικοί και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν έχοντας στο στόχαστρο τις περιοχές με μεγάλα επιδημιολογικά φορτία για την αποφυγή της διασποράς του ιού. Πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό το νούμερο των κρουσμάτων στα δύο μαγαζιά, ωστόσο γίνεται λόγος για διψήφιο αριθμό νοσούντων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments