Πολιτική

Oruc Reis: Θα κάνει έρευνες «μέχρι το τέλος των χωρικών υδάτων Καστελόριζου και Ρόδου»

Oruc Reis: Θα κάνει έρευνες «μέχρι το τέλος των χωρικών υδάτων Καστελόριζου και Ρόδου»
Oruc Reis: Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak υποστηρίζει ότι το σεισμογραφικό πλοίο θα κάνει έρευνες «μέχρι το τέλος των χωρικών υδάτων Καστελόριζου και Ρόδου».

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak υποστηρίζει ότι βόρεια πρόκειται να κινηθεί το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis και, μάλιστα, θα προχωρήσει σε έρευνες μέχρι και το τέλος των χωρικών υδάτων της Ρόδου και του Καστελόριζου. Ο τίτλο του συγκεκριμένου δημοσιεύματος είναι:  «Συνεχίζει την αποστολή του: Το Oruc Reis θα σαρώσει την περιοχή μέχρι το τέλος των χωρικών υδάτων της Ρόδου και του Καστελόριζου».

Δείτε το επίμαχο δημοσίευμα

Στη συνέχεια η Yeni Safak αναφέρει: «Το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis έχει σαρώσει περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα μέχρι στιγμής, θα συνεχίσει να εργάζεται μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου». «Στη δεύτερη και τρίτη φάση των εργασιών, η διαδρομή θα γίνει βόρεια και μια συνολική έκταση 15.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων θα σαρωθεί μέχρι το τέλος των χωρικών υδάτων του Καστελόριζου και της Ρόδου», συμπληρώνει μεταξύ άλλων η γνωστή τουρκική εφημερίδα.

Να σημειώσουμε ότι το Καστελόριζο θα επισκεφθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Με βάση την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, η επίσκεψη αποκτά πολύ μεγάλο συμβολισμό.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Προεδρία της Δημοκρατίας: «H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Μεγίστης Γιώργου Σαμψάκου να παραστεί στον εορτασμό της 77ης Επετείου Απελευθέρωσης του Καστελόριζου, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου».

«Βόμβα» από τη Die Welt

Θυμίζουμε ότι χθες η εφημερίδα Die Welt της Γερμανίας υποστήριξε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν ένα «θερμό» επεισόδιο βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Όπως μετέδωσε το OPEN, με ανταπόκριση από την Άγκυρα, επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές, οι Τούρκοι στρατιωτικοί ήταν αυτοί που απέτρεψαν ένα «θερμό» επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς αγνόησαν τον αιμοσταγή Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζητούσε «βύθιση πλοίου, ή κατάρριψη αεροσκάφους, με όσο το δυνατόν μικρότερη απώλεια ζωών».

Την ίδια ώρα, σε ομιλία του εγκαινιάζοντας την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «πίσω από τις έρευνές μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο βρίσκεται η αναζήτηση δικαίου και δικαιοσύνης. Η πιο καθαρή έκφραση της αδικία και ανομίας είναι το γεγονός ότι εξαιτίας ενός νησιού 10 τ. χλμ. προσπαθούν να φυλακίσουν την Τουρκία στις ακτές της χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το τεράστιο μέγεθος των 780 χιλιάδων τ.χλμ της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments