Διεθνή

Κορωνοϊός συμπτώματα παιδιά: Αυτά είναι όσα κατέγραψε νέα έρευνα

Κορωνοϊός συμπτώματα παιδιά: Αυτά είναι όσα κατέγραψε νέα έρευνα
Κορωνοϊός συμπτώματα παιδιά: Μια νέα έρευνα έρχεται να επισημάνει ποια είναι τα συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά όταν νοσούν από την ασθένεια COVID-19.

Μια νέα έρευνα που έρχεται από τη Βρετανία επισημαίνει ποια είναι τα συμπτώματα στα παιδιά όταν νοσούν από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες, ο εμετός, η διάρροια και οι στομαχικές κράμπες θα πρέπει να καταγραφούν ως επίσημα συμπτώματα του ιού στα παιδιά.

Όπως γράφει η εφημερίδα Daily Μail, μια έρευνα επιστημόνων στη Βόρεια Ιρλανδία έδειξε ότι τα τρία παραπάνω συμπτώματα συνδέονται άμεσα με τον κορωνοϊό, την ίδια ώρα που ο βήχας, το σύμπτωμα που θεωρείται περισσότερο συνδεδεμένο με την ασθένεια Covid-19 από οποιοδήποτε άλλο, δεν είναι μια αξιόπιστη απόδειξη για το εάν ένα παιδί νοσεί από κορωνοϊό.

Πάντως, Βρετανοί αξιωματούχοι ξεκαθαρίζουν ότι θα επικρατούσε μεγάλη ανησυχία στην κοινή γνώμη εάν ο κάθε άνθρωπος και ιδιαίτερα κάθε παιδί που αισθανόταν μια ενόχληση στο στομάχι πίστευε πως έχει κορωνοϊό. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι Βορειοϊρλανδοί επιστήμονες μελέτησαν 992 παιδιά, από τα οποία τα 68 αποδείχθηκε ότι είχαν κορωνοϊό. Από αυτά τα 68 μόνο τα 34 εμφάνισαν οποιοδήποτε σύμπτωμα.

Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι όταν οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη μόνο τον βήχα και την έλλειψη μυρωδιάς και γεύσης ως σύμπτωμα της νόσου κατάφεραν να εντοπίσουν μόλις το 76% των παιδιών με κορωνοϊό. Όταν πρόσθεσαν στα ύποπτα συμπτώματα τα στομαχικά προβλήματα το ποσοστό επιτυχίας στην ανεύρεση κρουσμάτων εκτοξεύτηκε στο 97%, δηλαδή 33 στα 34.

Αναλυτικά από τα 34 παιδιά που παρουσίασαν συμπτώματα:

  • 21 είχαν πυρετό (το πιο κοινό σύμπτωμα)
  • 13 είχαν στομαχικά προβλήματα
  • 6 είχαν αλλαγές σε γεύση και μυρωδιά.

Εν τω μεταξύ, σήμερα έγινε γνωστό ότι μέχρι τις αρχές του Νοέμβρη αναμένεται να ξεκινήσει η διανομή του εμβολίου σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής. Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ζήτησαν από όλες τις πολιτείες της χώρας να προετοιμάσουν τη μεγάλης κλίμακας διανομή ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως τις αρχές Νοεμβρίου, πριν από τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή πολλών αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών (CDC) «ζητά επειγόντως» από τις πολιτείες να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε τα κέντρα διανομής για ένα μελλοντικό εμβόλιο να μπορούν να είναι «σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία έως την 1η Νοεμβρίου 2020», ανέφερε ο διευθυντής του CDC Ρόμπερτ Ρέντφιλντ σε επιστολή που έστειλε προς όλες τις πολιτείες την περασμένη εβδομάδα και την οποία επικαλέστηκε η Wall Street Journal.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα τρία εμβόλια είναι στην 3η φάση των κλινικών δοκιμών στις ΗΠΑ. Το εμβόλιο που παρασκευάζει η Moderna, το εμβόλιο που παρασκευάζουν η Pfizer και η BioNTech και αυτό της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments