Πολιτική

Βουλή κορωνοϊός: Τη Δευτέρα η συζήτηση για τις συνέπειες της πανδημίας

Βουλή κορωνοϊός: Τη Δευτέρα η συζήτηση για τις συνέπειες της πανδημίας
Βουλή κορωνοϊός: Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις συνέπειες του κορωνοϊού τον ερχόμενη εβδομάδα.

Την ερχόμενη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για τις συνέπειες του κορωνοϊού. Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα διεξαχθεί σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και μετά από πρωτοβουλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, η οποία το ζήτησε με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Όπως τονίζει η κ. Γεννηματά «η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού covid 19, προκαλεί εύλογες ανησυχίες στους πολίτες ιδιαίτερα ενόψει της επιστροφής του κοινωνικού συνόλου σε συνθήκες πλήρους επαναλειτουργίας». Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει επίσης την ανάγκη να γίνει συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, στη δημόσια υγεία, την οικονομία. στους εργαζόμενους αλλά και για την λειτουργία των σχολείων, ενόψει του νέου σχολικού έτους».

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, η συζήτηση θα αρχίσει στις 17:00, με αγόρευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ενός ή δύο υπουργών. Σημειώνεται πως η συζήτηση θα ολοκληρωθεί, χωρίς να διεξαχθεί ψηφοφορία, σε μία συνεδρίαση.

Φώφη Γεννηματά: “Αποκλειστική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη η χαλάρωση για τον κορωνοϊό”

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, καταλογίζοντας του ευθύνες για τη χαλάρωση. Σχολιάζοντας δηλώσεις του ανέφερε ότι «οι Έλληνες κ. Μητσοτάκη επέδειξαν και φιλότιμο και ευθύνη, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας. Η χαλάρωση του Ιουλίου ήταν αποκλειστικά δική σας ευθύνη».

Όπως συμπλήρωσε στην συνέχεια η κ. Γεννηματά, απευθυνόμενη πάντα στον πρωθυπουργό, «καλλιεργήσατε τον εφησυχασμό, προχωρήσατε χωρίς σχέδιο, ανοίξατε τα πάντα χωρίς ελέγχους και μέτρα προστασίας, και με τις αντιφατικές αποφάσεις σας δημιουργήσατε σύγχυση. Οι υπουργοί και τα στελέχη σας έδωσαν επανειλημμένα το κακό παράδειγμα. Έτσι πλήξατε και την αξιοπιστία σας».

Και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, καταλήγει στη δήλωση της επισημαίνοντας, «τώρα η απειλή είναι προ των πυλών, και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε. Έστω και τώρα εφαρμόστε επιτέλους, ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα προστασίας, με λογική και συνέπεια, βασισμένο στις προτάσεις των ειδικών. Μόνο έτσι θα λειτουργήσει όπως και στην αρχή το φιλότιμο των πολιτών και θα ενεργοποιηθεί και πάλι η στάση της ατομικής ευθύνης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments