Διεθνή

Έκρηξη Βηρυτός: Συνεχίζονται οι έρευνες μετά από ενδείξεις για ίχνη ζωής στα ερείπια ένα μήνα μετά

Έκρηξη Βηρυτός: Συνεχίζονται οι έρευνες μετά από ενδείξεις για ίχνη ζωής στα ερείπια ένα μήνα μετά
Έκρηξη Βηρυτός: Αυτά τα σημάδια αναπνοής και σφυγμού μαζί με τον αισθητήρα θερμοκρασίας σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα ζωής.

Ίχνη ζωής φαίνεται πως υπάρχουν στα στα ερείπια κτιρίου, παρά το γεγονός πως έχει περάσει ένας μήνας μετά την έκρηξη στη Βηρυτό.

Διασώστες εντόπισαν ίχνη ζωής στα ερείπια

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, Λιβανέζοι διασώστες εντόπισαν ίχνη ζωής στα ερείπια κτιρίου σε κατοικημένη περιοχή στον Λίβανο που κατέρρευσε από την τεράστια έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο κοντινό λιμάνι. Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, μια διασωστική ομάδα με έναν σκύλο αναζήτησης και διάσωσης εντόπισε κίνηση κάτω από ένα κατεστραμμένο κτίριο στην περιοχή Γκεμαγίζε της Βηρυτού, μια από τις συνοικίες της λιβανέζικης πρωτεύουσας που δέχθηκε ένα από τα σφοδρότερα χτυπήματα από την έκρηξη.

Αγωνιώδεις οι έρευνες 

«Αυτά τα σημάδια αναπνοής και σφυγμού μαζί με τον αισθητήρα θερμοκρασίας σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα ζωής», δήλωσε ο διασώστης Έντι Μπιτάρ σε δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο. Για αυτό διασώστες ανέβηκαν πάνω στον σωρό χαλασμάτων του γκρεμισμένο κτηρίου και έριξαν προβολείς στο σημείο καθώς ο ήλιος έδυε ενώ ένας εργαζόμενος των υπηρεσιών διάσωσης μαζί με έναν σκύλο διάσωσης σκαρφάλωσαν στο ύψωμα του όγκου της θρυμματισμένης τοιχοποιίας. Ο Μπίταρ είπε πως μια μονάδα πολιτικής προστασίας κλήθηκε να συνδράμει στην έρευνα με επιπλέον εξοπλισμό.

Δείτε live την προσπάθεια των σωστικών συνεργείων να βρουν αν κάποιος είναι ζωντανός:

LIVE: Lebanon rescue workers sift rubble after signs of life detected

LIVE: Lebanon rescue workers sift rubble after signs of life detectedRescue workers dig through the rubble of a collapsed building a day after signs of life were detected a month after the Beirut blast.

Gepostet von Reuters am Freitag, 4. September 2020

Οργή στον Λίβανο με την κυβέρνηση

Η ανταποκριτής της Al-Jazeera, Zeina Khodr, έγραψε ότι «ομάδες διάσωσης λένε ότι ανίχνευσαν ένα σώμα και ότι θα μπορούσε να είναι ένα άτομο με καρδιακό παλμό κάτω από τα ερείπια». Εξάλλου, στο σημείο παραμένουν σωστικά συνεργεία που αναζητούν σορούς αγνοουμένων μέσα στα συντρίμμια. Θυμίζουμε πως η τεράστια έκρηξη, που κατέστρεψε στις αρχές Αυγούστου συνοικίες της Βηρυτού, στοίχισε τη ζωή σε 190 ανθρώπους και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 6.000, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας. Η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού προκλήθηκε από τη φωτιά που ξέσπασε σε μια αποθήκη, όπου βρίσκονταν 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου.

Στην είσοδο του λιμανιού, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι ντυμένοι στα λευκά, με κάποιους εξ αυτών να έχουν έρθει από το Γκεμαϊζέ, μια συνοικία που καταστράφηκε από την έκρηξη. Κρατώντας πλακάτ όπου αναγράφονταν σε καθένα από αυτά το όνομα ενός θύματος, η εθνικότητά του και ένας πράσινος κέδρος, το σύμβολο του Λιβάνου, οι συγκεντρωμένοι στάθηκαν προσοχή την ώρα ακριβώς που σημειώθηκε η έκρηξη. Κάποιοι έκλαιγαν, κάποιοι μόλις που συγκρατούσαν τα δάκρυά τους. «Δεν θα πενθήσουμε, δεν θα φορέσουμε μαύρα προτού θάψουμε την εξουσία», είπε ένας εκ των ομιλητών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments