Ελλάδα

Κώστας Μελιγκώνης: Το «τελευταίο αντίο» στον αλεξιπτωτιστή

Κώστας Μελιγκώνης: Το «τελευταίο αντίο» στον αλεξιπτωτιστή
Κώστας Μελιγκώνης: Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 35χρονου αλεξιπτωτιστή που έχασε τη ζωή του το βράδυ της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια άσκησης στα Μέγαρα.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 35χρονου αλεξιπτωτιστή, Κώστα Μελιγκώνη, ο οποίος έχασε τη ζωή του το βράδυ της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου ύστερα από πτώση με αλεξίπτωτο. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευθυμίας στη Νέα Χαλκηδονα, παρουσία συγγενών, φίλων και συναδέλφων του που θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν.

Στην τελετή έδωσε το “παρών” και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιώτοπουλος, ενώ στεφάνι έστειλαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννήματα, και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Έλληνες θρηνούν ένα παλικάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική άσκηση. Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του λοχία, που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα είναι δίπλα της», ανέφερε σε χθεσινή ανάρτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε με τον αδελφό του άτυχου αλεξιπτωτιστή, που επίσης ανήκει στις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Κατά τη διάρκεια άσκησης, ο αλεξιπτωτιστής βγήκε εκτός της ζώνης ρίψης έχοντας παρασυρθεί από τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα («West Attica Today» και «MegaraTV»), οι δυνάμεις αναζητούσαν τον αλεξιπτωτιστή, που ήταν σε ρίψη λόγω αυξημένης επαγρύπνησης εξαιτίας της τεταμένης κατάστασης με την Τουρκία, από τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Φαίνεται πως παρασύρθηκε από τον αέρα και άφησε το αλεξίπτωτό του που βρέθηκε περίπου στο σημείο της Λάκκας. Μάλιστα, υπήρχαν ενδείξεις ότι έπεσε στο Βουρκάρι στην Αγία Τριάδα. Στο σημείο έσπευσαν ελικόπτερα με θερμικές κάμερες, άνδρες του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού ενώ βοήθεια για τον εντοπισμό του προσέφεραν και ντόπιοι ψαράδες με βάρκες και άλλα μέσα. Τις πρωινές ώρες, ο αλεξιπτωτιστής εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας:

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι, τη νύκτα 3 προς 4 Σεπτεμβρίου 2020, ο ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Κ. Μ. της δυνάμεως Μονάδας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων κατά την διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελευθέρας πτώσεως τραυματίστηκε θανάσιμα. Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments