Ελλάδα

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό σήμερα Σάββατο 4/09/2020

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό σήμερα Σάββατο 4/09/2020
Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό σήμερα: Ακόμη 187 νοσούντες στη χώρα μας ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 11.386. Στους 280 οι νεκροί.

Τριψήφιος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού για ακόμη ένα 24ωρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ οι επιβεβαιωμένοι νοσούντες στη χώρα είναι 187 εκ των οποίων οι 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός έφτασε τους 11.386 και οι νεκροί -όπως θα δείτε και στο παρακάτω Infographic– έφτασαν τους 280 καθώς σήμερα είχαμε έναν ακόμη θάνατο.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 187 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.386, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

  • 2.219 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.970 (43.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 40 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 10 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 280 θανάτους συνολικά στη χώρα. 103 (36.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Στους 280 οι νεκροί:

Τελευταίο θύμα του φονικού ιού είναι μία 87χρονη γυναίκα που κατέληξε το πρωί του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Η άτυχη ηλικιωμένη νοσηλευόταν εκεί από τις 30 Αυγούστου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες καταγόταν από τη Βέροια και είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Υπάρχει το ενδεχόμενο για τρίτο, τέταρτο ή και πέμπτο κύμα του κορωνοιού

Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής  και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του , Δημήτρης Παρασκευής, δήλωσε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο για τρίτο, τέταρτο ή και πέμπτο επιδημικό κύμα, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν και δεν προσέξουμε.

Ο επιδημιολόγος μιλώντας στο Πρακτορείο FM ανέφερε ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι ανοιχτό αλλά σημείωσε ότι η επιδημιολογική καμπύλη παρουσιάζει για περίπου 20 μέρες μία σταθεροποιητική τάση και ευελπιστεί ότι θα υπάρξει μείωση των κρουσμάτων μέσα στον Σεπτέμβρη, «λόγω της επιστροφής των εκδρομέων από τις διακοπές τους, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα τηρήσουν τα μέτρα και δεν θα συμβούν περαιτέρω μεταδόσεις».

Παράλληλα δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα αυξημένα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας και κλειστές δομές φιλοξενίας. Όσο αφορά στην πληρότητα των κλινών σε ΜΕΘ, ο κ. Παρασκευής είπε ότι είναι περίπου 30% σε Αττική και . «Κάτι το οποίο μας προκαλεί αισιοδοξία, ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ένα επερχόμενο τρίτο κύμα το  ή το χειμώνα, αλλά παρόλα αυτά θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεχτικοί, γιατί αν αυξηθεί απότομα και πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων, ανάλογα θα αυξηθούν και τα ποσοστά πληρότητας και θα μειωθεί η δυνατότητα διαχείρισης τους» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments