Διεθνή

Έκρηξη Βηρυτός: «Πολύ μικρές» οι πιθανότητες για επιζώντες

Έκρηξη Βηρυτός: «Πολύ μικρές» οι πιθανότητες για επιζώντες
Έκρηξη Βηρυτός: «Οι έρευνες συνεχίζονται από προχθές, όμως οι πιθανότητες» να βρεθούν θύματα είναι «πολύ μικρές», δηλώνει αξιωματούχος της περιοχής.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες ένα μήνα μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό είναι πολύ μικρές,  όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. «Οι έρευνες συνεχίζονται από προχθές, όμως οι πιθανότητες» να βρεθούν θύματα είναι «πολύ μικρές», δήλωσε ο Ζορζ Αμπού Μούσα διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας του Λιβάνου. «Δεν έχουμε εντοπίσει τίποτα μέχρι στιγμής», πρόσθεσε. Χιλιανοί διασώστες εντόπισαν την Πέμπτη στη Βηρυτό καρδιακό παλμό κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου, γεννώντας ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντα μετά την έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού. Από την έκρηξη καταστράφηκαν ολόκληρες συνοικίες, ενώ 191 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 6.500 έχουν τραυματιστεί.

Ωστόσο, σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου, διευκρίνισε ο Κάσεμ Χάτερ διασώστης της πολιτικής προστασίας. «Δεν θα φύγουμε από το σημείο αν δεν ολοκληρώσουμε τις έρευνες κάτω από τα ερείπια ακόμη κι αν το κτίριο κινδυνεύει να καταρρεύσει», διαβεβαίωσε. Ο δήμαρχος της Βηρυτού Μαρουάν Αμπούντ είχε δηλώσει την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ότι αυτό που εντοπίστηκε ενδέχεται να είναι ένα ή δύο πτώματα ή ακόμη και ένας επιζών. Η ανακοίνωση αυτή, ένα μήνα μετά το τραγικό συμβάν, αναπτέρωσε τις ελπίδες μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης.

Ο Μακρόν στη Βηρυτό

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε κατά την άφιξή του στη Βηρυτό τις προηγούμενες ημέρες πως θέλει να «οργανώσει τη διεθνή βοήθεια» για τον Λίβανο, μετά τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού, καλώντας παράλληλα τους Λιβανέζους ηγέτες να θεσπίσουν μεταρρυθμίσεις χωρίς άλλη καθυστέρηση. «Θα βοηθήσουμε να οργανωθεί τις προσεχείς ημέρες επιπλέον υποστήριξη σε γαλλικό επίπεδο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο Μακρόν, τον οποίο υποδέχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού ο πρόεδρος Μισέλ Αούν. Η Γαλλία έχει ήδη στείλει διασώστες και φάρμακα.

«Θέλω να οργανώσω την ευρωπαϊκή συνεργασία και ευρύτερα τη διεθνή συνεργασία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, ο πρώτος ξένος ηγέτης που μεταβαίνει στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις που κατέστρεψαν ολόκληρες συνοικίες της λιβανικής πρωτεύουσας με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 137 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 5.000.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments