Ελλάδα

Φυλακές Κέρκυρας: Αυτά είναι τα όπλα που βρέθηκαν στην έφοδο – Εξετάζεται το ενδεχόμενο σχεδίου απόδρασης

Φυλακές Κέρκυρας: Αυτά είναι τα όπλα που βρέθηκαν στην έφοδο – Εξετάζεται το ενδεχόμενο σχεδίου απόδρασης
Φυλακές Κέρκυρας: Δείτε τις εικόνες που έδωσε η αστυνομία στη δημοσιότητα από τα όπλα που εντόπισε κρυμμένα μετά από αιφνιδιαστική έφοδο της ΕΚΑΜ.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφιες με τα όπλα που βρέθηκαν στις φυλακές της Κέρκυρας μετά από αιφνιδιαστική έφοδο της ΕΚΑΜ. Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι στις φυλακές υπάρχουν κρυμμένα όπλα και έτσι σχεδίασαν την επιχείρηση που κράτησε από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε δύο πτέρυγες σε κοινόχρηστους χώρους και σε κελιά. Ακόμα εξετάζεται το ενδεχόμενο τα όπλα αυτά να ήταν κρυμμένα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε προσπάθεια απόδρασης.

Επιμελώς κρυμμένα σε τοίχους και … παπούτσι

Σύμφωνα με την Αστυνομία, που σήμερα έδωσε στοιχεία αλλά και εικόνες στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν κρυμμένα σε μεταλλική επιτοίχια επιφάνεια σε κοινόχρηστο χώρο: Πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων, μαχαίρι και αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ναρκωτική ουσία, πιθανόν ηρωίνη, σε μορφή βράχου συνολικού μεικτού βάρους 9,1 γραμμαρίων.

Επίσης, κρυμμένα μέσα σε τοίχο κοινόχρηστου χώρου, βρέθηκαν: Πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων, γεμιστήρας με 7 φυσίγγια και σιγαστήρας.

Σε κελιά και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους βρέθηκαν ακόμα: 3 αυτοσχέδια τσιγάρα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, 2 κινητά τηλέφωνα και φορτιστής, 4 αυτοσχέδια μαχαίρια, 3 ακουστικά handsfree και καλώδιο φόρτισης usb. Στον προαύλιο χώρο μέσα σε παπούτσι βρέθηκαν 19 αυτοσχέδιες συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρος 9,0 γραμμαρίων. Επίσης, βρέθηκαν 2 ξύλινα ρόπαλα.

Δείτε τις εικόνες που έδωσε η Αστυνομία στη δημοσιότητα

Η έρευνα έγινε από τη διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας με συντονιστή τον αστυνομικό διευθυντή, ενώ συνέδραμαν άνδρες της ΕΚΑΜ. Στην επιχείρηση συμμετείχε και η Αντιτρομοκρατική. Οι πληροφορίες που έφτασαν πριν από μία εβδομάδα στην Αστυνομία και οδήγησαν στην επιχείρηση, ήταν για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές αλλά και για απόπειρα αιματηρής απόδρασης με τη χρήση πυροβόλων όπλων. Μάλιστα, για την απόπειρα απόδρασης, οι πληροφορίες μιλούσαν για συγκεκριμένο κρατούμενο. Πρόκειται για έναν από τους δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, όπως αναφέρει το newsit.gr

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 8 έγκλειστων του Καταστήματος Κράτησης, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.

Και στις φυλακές Κορυδαλλού

Ανάλογο περιστατικό μικρότερης όμως κλίμακας συνέβη την προηγούμενη Τρίτη σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, σε 16 κελιά και κοινόχρηστους χώρους δύο πτερύγων των φυλακών Κορυδαλλού, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους με τη συνδρομή της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών. Στην έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, αυτοσχέδια μαχαίρια, κατσαβίδια, σουβλί, ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments