Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: 101 κρούσματα στην Αττική – Που εντοπίστηκαν και τα 156

Ελλάδα κορωνοϊός: 101 κρούσματα στην Αττική – Που εντοπίστηκαν και τα 156
Ελλάδα κορωνοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων για ακόμη μία μέρα στην Αττική. Δείτε αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή τους.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 156 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11663, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. 2258 (19.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5065 (43.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανησυχαστική ωστόσο είναι η εξέλιξη των κρουσμάτων στην Αττική αφού συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 101 κρούσματα εκ των οποίων 12 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 3 κρούσματα συνδέονται με συρροή.

Η γεωγραφική κατανομή των 156 κρουσμάτων

  • Από τα 142 εγχώρια κρούσματα, τα 19 συνδέονται με συρροές, ενώ 12 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.
  • 13 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
  • 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
  • 101 κρούσματα στην Π.Ε Αττικής, εκ των οποίων 12 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 3 κρούσματα συνδέονται με συρροή
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
  • 2 κρούσματα στην Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας
  • 7 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, όλα συνδεόμενα με συρροή
  • 1 κρούσμα στην Π. Ε. Γρεβενών, συνδεόμενο με συρροή
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, τα οποία συνδέονται με συρροή
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

Επιπλέον, έχουμε πέντε καταγεγραμμένους θανάτους και 289 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 160 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δέκα συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού στο ΚΥΤ της Μόριας

Μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια, εντοπίστηκαν άλλα εννιά θετικά κρούσματα του κορωνοϊού. Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα (ένας πρόσφυγας με καταγωγή από τη Σομαλία που είχε ταξιδέψει στην Αθήνα).

2000 δείγματα ήταν αυτά που εξετάστηκαν από τις υγειονομικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν ολοκληρωθεί οι 1000 περίπου έλεγχοι, οι οποίοι αφορούν επαφές του πρώτου θετικού κρούσματος που εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Οι εννέα θετικοί στον κορωνοϊό αιτούντες άσυλο έχουν απομονωθεί, ενώ ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Ανησυχία των υγειονομικών αρχών για τους χώρους με ευάλωτα άτομα

Μεγάλη είναι η ανησυχία των Αρχών όσον αφορά τους χώρους όπου βρίσκονται πολλά ευάλωτα άτομα, όπως οι οίκοι ευγηρίας. Άλλωστε, σήμερα έγινε γνωστό ότι μια ηλικιωμένη που νοσεί από κορωνοϊό «κόλλησε» την αποκλειστική νοσοκόμα της. Η 83χρονη γυναίκα φιλοξενούταν πριν σε οίκο ευγηρίας.

Αρχικά, η 83χρονη γυναίκα που φιλοξενούταν σε οίκο ευγηρίας στο Ηράκλειο, διαγνώστηκε με κορωνοϊό και έπειτα νοσηλεύτηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Η 83χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, είχε στο παρελθόν κάνει το τεστ μοριακού ελέγχου το οποίο και ήταν αρνητικό και επέστρεψε στον οίκο ευγηρίας. Ωστόσο, λόγω της επιμονής που παρουσίαζαν «ύποπτα» συμπτώματα διεκομίσθη και πάλι στο νοσοκομείο. Εκεί, διενεργήθηκε νέο τεστ το οποίο ήταν θετικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο Κρήτης, πρόκειται για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που συνδέεται με τρόφιμο οίκου ευγηρίας, την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν καταγραφεί και πολλοί θάνατοι ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν σε γηροκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου τοπικού σάιτ, η 23χρονη γυναίκα, που φρόντιζε την ηλικιωμένη, έχει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ έχει ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση των επαφών της. Πηγές της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι όσα τεστ έχουν διενεργηθεί έως τώρα είναι αρνητικά.

Στο Ηράκλειο εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και 9 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ. Παρά τις αρχικές πιέσεις του Σωματείου των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ να κλείσει η υπηρεσία για λόγους προστασίας, τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών που επισκέπτονται τη δομή, αυτό δεν έγινε. Αποτέλεσμα, όμως, είναι σήμερα να αυξηθούν τα θετικά κρούσματα από δύο σε εννέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments