Πολιτική

Μητσοτάκης κορωνοϊός: Ο ιός δεν προσφέρεται για ρητορικές κορώνες – Προέχει η αλήθεια και η κοινή δράση

Μητσοτάκης κορωνοϊός: Ο ιός δεν προσφέρεται για ρητορικές κορώνες – Προέχει η αλήθεια και η κοινή δράση
Μητσοτάκης κορωνοϊός: «Η απειλή απλώνεται ξανά σε ολόκληρο τον κόσμο και η μάχη συνεχίζεται στην χώρα μας», είπε ο πρωθυπουργός.

Σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Η συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, διεξάγεται έπειτα από πρωτοβουλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

«Η ελληνική πολιτεία απευθύνθηκε με ειλικρίνεια στους Έλληνες πολίτες. Η Ελλάδα έγινε διεθνές παράδειγμα για την άμυνά της απέναντι στο πρώτο κύμα αυτής της κρίσης», σημείωσε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της ομιλίας του και επισήμανε ότι «η απειλή απλώνεται ξανά σε ολόκληρο τον κόσμο».«Σε κυβερνητικό επίπεδο η συνεργασία μας με όλους τους ειδικούς επιστήμονες, λοιμωξιολόγους παραμένει καθημερινή», συνέχισε. Σε αυτό το σημείο απηύθυνε παράκληση προς την αντιπολίτευση «να μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας αυτή τη συζήτηση να την μετατρέψουμε σε μια άγονη πολιτική διαμάχη».

«Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για εύκολες ρητορικές κορώνες – Σήμερα προέχει η αλήθεια και η κοινωνική δράση», είπε και πρόσθεσε:

«Πρέπει όλοι σε αυτή την αίθουσα να ορθώσουμε πάνω από όλα ένα μέτωπο λογικής. Οι πολιτικές δυνάμεις έχουν τουλάχιστον υποχρέωση να συμφωνήσουν σε μία κοινή βάση». Σε ό,τι αφορά την κριτική ότι «τα πήγαμε καλά στο πρώτο κύμα της πανδημίας ενώ στην επανεμφάνισή της όχι», ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «είναι λάθος να ακούγονται τέτοιες απόψεις. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων».

«Η πρόκληση ήταν και παραμένει αυτά τα κρούσματα να εντοπιστούν και να ελεγχθούν. «Ένα δίδαγμα του καλοκαιριού ήταν ότι υπήρξε χαλάρωση. Συνέβη σε όλες τις χώρες. «Το άγχος μας ήταν πως δεν θα γίνουμε θύματα της επιτυχίας μας», είπε, προσθέτοντας, ωστόσο ότι δεν πρέπει να εφυσηχάσουμε λόγω της επιτυχίας μας.

«Η απειλή απλώνεται ξανά σε ολόκληρο τον κόσμο και η μάχη συνεχίζεται στην χώρα μας», είπε ο πρωθυπουργός. Επανέλαβε ότι είναι ευγνώμων στους Έλληνες για την ατομική ευθύνη που επέδειξαν και πρέπει να συνεχίσουν να δείχνουν. Είπε ακόμα ότι σε κυβερνητικό επίπεδο η συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους είναι καθημερινή και ο λαός ενημερώνεται τακτικά για όλα όσα συμβαίνουν. «Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι οι αποφάσεις παίρνονται με βάση τα πορίσματα της επιστήμης και οι συνθήκες είναι σύνθετες και δυναμικές», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε στους αρνητές της μάσκας και μίλησε για μικρές μειοψηφίες ανορθολογισμού που αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Η μάσκα είναι το πιο σίγουρο και αποδεδειγμένο μέσο για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Απαντώντας πόσο επιτυχημένη ήταν η διαχείριση της πανδημίας στην χώρα είπε ότι η Ελλάδα έξι μήνες μετά την έξαρση της νόσου μετράει 286 θανάτους όσους κάποιες χώρες μετρούσαν ανά ώρα. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν μπορούσαμε να μείνουμε σε αιώνιο lockdown και παραδέχθηκε ότι χαλαρώσαμε όλοι το καλοκαίρι και αυτό το πληρώσαμε.

Παρακολουθήστε live τη Βουλή:

Δείτε Live από τη Βουλή τη συζήτηση για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού

Gepostet von pagenews.gr am Montag, 7. September 2020

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments