Πολιτική

Όταν η Λιάνα Κανέλλη ήταν μέλος της Νέας Δημοκρατίας

Όταν η Λιάνα Κανέλλη ήταν μέλος της Νέας Δημοκρατίας
Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η Λιάνα Κανέλλη τη δεκαετία του 1970 ήταν μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Η Λιάνα Κανέλλη έχει μια πλούσια βουλευτική σταδιοδρομία με έργο, ερωτήσεις και παρεμβάσεις με το κόμμα του ΚΚΕ. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η Λιάνα Κανέλλη τη δεκαετία του 1970 ήταν μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ναι καλά διαβάζετε ήταν μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Μια φωτογραφία, την οποία βλέπετε παρακάτω, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει την Λιάνα Κανέλλη με την κονκάρδα και τη γνωστή στολή της γαλάζιας παράταξης. Μάλιστα στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία εμφανίζεται ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στην Τοπική Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων και σε ομιλία που είχε κάνει ο τότε βουλευτής στην Α’ Αθηνών Νίκος Αναγνωστόπουλος. Η γνωστή βουλευτής του ΚΚΕ όπως θα δείτε στην φωτογραφία φοράει την κάρτα μέλους της Ν.Δ. και την γνωστή στολή της γαλάζιας παράταξης.

Η Λιάνα Κανέλλη γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1954 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρωτοεκλέχτηκε με το ΚΚΕ στη Α΄Αθήνας το 2000. Επανεκλέχτηκε το 2004, 2007, το 2009, τον Ιανουάριο του 2015 και τον Σεπτέμβριο του 2015. Εκλέχθηκε εκ νέου τον Ιούλιο του 2019. Είναι μέλος των επιτροπών της Βουλής Θεσμών και Διαφάνειας, Εξωτερικών και Αμυνας καθώς και μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Δυτικοευρωπαικής Ένωσης.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Εργάσθηκε τα τελευταία 35 χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. το 1997 ίδρυσε το περιοδικό NEMECIS. Έχει εκλεγεί μέλος διαφόρων Συνδικαλιστικών Δημοσιογραφικών οργάνων. Έχει βραβευθεί από πολλούς συλλόγους και οργανώσεις για την κοινωνική και αντιρατσιστική της δράση. Είναι μέλος της ΕΕΔΥΕ. Βιβλία της “ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ”, “ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΚΩΝ”, ” ΡΟΥΑΝΤΑ”.

Βραβεύσεις

Έχει βραβευθεί για την κοινωνική και αντιρατσιστική της δράση, από πολλούς συλλόγους και οργανώσεις, μεταξύ αυτών έχει τιμηθεί και με το Βραβείο Ιπεκτσί.

Επιθέσεις που δέχθηκε – προπηλακισμοί

Από τις γνωστές λεκτικές επιθέσεις που έχει δεχθεί ήταν από τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο ο οποίος είχε απευθυνθεί απέναντί της με απαράδεκτους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, για Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, της είχε επιτεθεί με υβριστικούς χαρακτηρισμούς ενώ είχαν φτάσει μέχρι και τα δικαστήρια γιατί η Λιάνα Κανέλλη σε δημοσίευμα του περιοδικού Νέμεσις είχε αμφισβητήσει την αντιστασιακή δράση του.

Η βουλευτής του ΚΚΕ είχε προπηλακιστεί από πολίτες κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου το 2011 και ενώ πήγαινε στη Βουλή. Λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης χαστούκισε τη Λιάνα Κανέλλη κατά τη διάρκεια της τότε πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του Αντέννα. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την ενέργεια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments