Ελλάδα

«Δεν είναι αθώοι»: Γέμισε το Facebook με το αντιναζιστικό αυτοκόλλητο εν όψει της 7 Οκτωβρίου

«Δεν είναι αθώοι»: Γέμισε το Facebook με το αντιναζιστικό αυτοκόλλητο εν όψει της 7 Οκτωβρίου
«Δεν είναι αθώοι»: Μια μαζική αντιναζιστική καμπάνια είναι σε εξέλιξη στο Facebook, καθώς χιλιάδες χρήστες της πλατφόρμας ανεβάζουν τις profile pics τους με το ιντερνετικό αυτοκόλλητο που ζητάει την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Στις 7 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Με αφορμή αυτή τη μέρα, σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικτυακή αντιναζιστική καμπάνια με το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι». Χιλιάδες χρήστες του Facebook ανεβάζουν πάνω στις profile pics τους το ιντερνετικό αυτοκόλλητο με το συγκεκριμένο σύνθημα.

Μάλιστα, υπάρχει και σελίδα στο Facebook για τη συγκεκριμένη καμπάνια. Δείτε τη σελίδα:

Gepostet von Δεν είναι αθώοι am Montag, 7. September 2020

Το σύνθημα εμφανίζεται εδώ και καιρό σε όλες τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου και πραγματοποιήθηκε η δίκη, ενώ έχει γίνει και παρέμβαση μέσα στον χώρο του Εφετείου όπου συμμετείχε και η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα. Η οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού μετά το τέλος της δίκης έκανε δήλωση – κάλεσμα για τις 7 Οκτωβρίου.

Η δήλωση της οικογένειας Φύσσα

«Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε.

7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος.

Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα

Μάγδα

Παναγιώτης

Ειρήνη»

Να σημειώσουμε ότι ήδη για εκείνη την ημέρα, αντιφασιστικές οργανώσεις, συνδικάτα και κόμματα της Αριστεράς καλούν σε μαζική συγκέντρωση για την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) σε ανακοίνωσή της ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: «H ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε και για το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να σημάνει συναγερμός! Στις 7 Οκτώβρη στις 11πμ το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του.

H θέση ΟΛΩΝ των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής είναι να πάνε στη φυλακή. Είναι ώρα η ΑΔΕΔΥ και τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε κλιμάκωση της αντιφασιστικής δράσης, με κάλεσμα σε απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων στις 7 Οκτώβρη, με μαχητική κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων και των μαθητών των σχολείων, με ξεσηκωμό από τις γειτονιές.

Απαιτούμε να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων και της Αριστεράς. Απαιτούμε να μπει τέρμα στην ασυλία που τους παρείχε ο κρατικός μηχανισμός. Απαιτούμε να μην απαλλαγούν, ούτε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες, παίρνοντας ξανά το πράσινο φως γα να βγουν από τις τρύπες τους, να εξασφαλίσουν εκατομμύρια χρηματοδότηση, να ανοίξουν γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές.

Δεν εφησυχάζουμε! Η καταδίκη της ΧΑ δεν είναι δεδομένη, παρά τα αδιάσειστα στοιχεία και το συνεχές σφυροκόπημα των μαρτύρων κατηγορίας που κατέθεσαν και στάθηκαν ηρωικά απέναντι στους δολοφόνους αψηφώντας τους τραμπουκισμούς, ακόμα και σε βάρος των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής και της Μάγδας Φύσσα. Η προκλητική πρόταση της εισαγγελέως που επί της ουσίας, απαλλάσσει την ηγεσία της ΧΑ αλλά και οι συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης της ΝΔ να ελέγξει τους μηχανισμούς της δικαιοσύνης με κάθε λογής ακροδεξιούς, δείχνουν πόσο … «ανεξάρτητα» και «αμερόληπτα» κινούνται οι δικαστικές αρχές.

Χρειάζεται να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση της ΝΔ που κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία κατά προσφύγων και μεταναστών με τις παράνομες απελάσεις – «επαναπροωθήσεις» και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποιώντας ξανά τη δράση των φασιστικών συμμοριών στο πλευρό της Αστυνομίας από τη Λέσβο και τον Έβρο μέχρι την Πλατεία Βικτωρίας. Η ΝΔ παίζει συστηματικά το χαρτί του ρατσισμού για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας.

Η μόνη εγγύηση για την καταδίκη των νεοναζί είναι ο μαζικός αντιφασιστικός ξεσηκωμός! Η δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος στους δρόμους, με την ΚΕΕΡΦΑ στην πρώτη γραμμή, επέβαλε την έναρξη της δίκης και την καταλυτική παρουσία της Πολιτικής Αγωγής μέσα στο δικαστήριο, οδήγησε στην ανοιχτή κρίση και την τριχοτόμηση της ΧΑ. Με αυτήν την δύναμη χρειάζεται να συνεχίσουμε για να επιβάλουμε και την οριστική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας.

Οργανωνόμαστε λοιπόν, με τις εκδηλώσεις-συνελεύσεις που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ μέσα στον Σεπτέμβρη για ολοκληρώσουμε νικηφόρα αυτήν την μεγάλη προσπάθεια. Την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου θα πλημμυρίσουμε το Εφετείο με μια μαζική διαδήλωση και απεργία! Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, αντιρατσιστές και αντιφασίστες, κινήσεις γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ, το περιβαλλοντικό κίνημα, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, κάθε δημοκράτης και δημοκράτισσα που στέκεται ενάντια στην φαιά πανούκλα του φασισμού, πρέπει να είναι εκεί! Για να νοιώσει το δικαστήριο την καυτή ανάσα της οργής της πλειοψηφίας για τα εγκλήματα των νεοναζί.

Είναι μια ιστορική στιγμή, πέντε και παραπάνω χρόνια από την έναρξη της δίκης τον Απρίλη του 2015, για να ακουστεί δυνατά το σύνθημα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ φασισμός! Για να κλείσουμε το δρόμο στη μαύρη εναλλακτική που στη κρίση του μεσοπολέμου οδήγησε στο Ολοκαύτωμα, τη φρίκη της εξόντωσης εκατομμυρίων στα Άουσβιτς και στο μακελειό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ελάτε να οργανώσουμε μαζί αυτή την μάχη! Όλες και όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments