Ελλάδα

Ειδικός φρουρός ληστεία: Κακουργηματικές διώξεις στον αστυνομικό και τον συνεργό του

Ειδικός φρουρός ληστεία: Κακουργηματικές διώξεις στον αστυνομικό και τον συνεργό του
Ειδικός φρουρός ληστεία: Για δύο κακουργήματα διώκονται ο αστυνομικός και ο συνεργός του για τη ληστεία στην Αργυρούπολη με λεία 40 χιλιάδες ευρώ.

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα ασκήθηκε κατά του νεαρού ειδικού φρουρού και του φερόμενου ως συνεργού του, που συνελήφθησαν μετά την καταγγελία επιχειρηματία από την Αργυρούπολη. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι με απειλές απέσπασαν από τον επιχειρηματία 40 χιλιάδες ευρώ.

Η δίωξη κατά του Ειδικού Φρουρού και του φερόμενου ως συνεργού του αφορά τα κακουργήματα της ληστείας και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αλλά και τα πλημμελήματα, μεταξύ άλλων, της αντιποίησης Αρχής, παράβασης του νόμου περί όπλων και παράνομης απειλής με πυροβόλο. Να σημειωθεί ότι οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον ανακριτή.

Ο καταγγέλλων επιχειρηματίας που, επίσης, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας και κατοχής ναρκωτικών για δική του χρήση και θα δικαστεί από το Αυτόφωρο.

Τι προσπάθησε να ξεφορτωθεί ο ειδικός φρουρός πριν τη σύλληψή του

Στην κατοχή των δυο ανδρών, καθώς και σε σακούλα που είχαν πετάξει πριν τη σύλληψή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα, πιστόλι, 2 γεμιστήρες, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα, σπρέι πιπεριού, μικροποσότητες πιθανόν ναρκωτικών ουσιών κ.λπ.

Στο σπίτι του ειδικού φρουρού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα φθαρμένο Δελτίο Ταυτότητας αστυνομικού (για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή το 2009), με επικολλημένη φωτογραφία του 37χρονου συνεργού του, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, αναδιπλούμενος σουγιάς και κυνηγετικό τυφέκιο με δύο γεμιστήρες. Επίσης, στο σπίτι του 37χρονου που είχε μαζί του ο ειδικός φρουρός βρέθηκε και κατασχέθηκε αεροβόλο πιστόλι άνευ ενδείξεων και πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αντιποίησης, πλαστογραφίας πιστοποιητικού, παράνομης κατακράτησης, ληστείας, εκβίασης, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Τι συνέβη χθες

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το θύμα, ο ειδικός φρουρός περίμενε έξω από κατάστημα και όταν είδε τον άνδρα να βγαίνει, τον ανάγκασε με τη βία να τον ακολουθήσει. Ο αστυνομικός είπε στον πολίτη να τον ακολουθήσει στο τμήμα, αλλά το σχέδιό του ήταν άλλο. Ο αστυνομικός, ένας από τους ειδικούς φρουρούς που κάνει πεζές περιπολίες, οδήγησε τον πολίτη σε ένα διαμέρισμα. Εκεί, μαζί με έναν συνεργό του, έδεσαν το θύμα τους και υπό την απειλή όπλου τον εκβίασαν για να του πάρουν το ποσό των 40.000 ευρώ που είχε στην κατοχή του.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι θύτης και θύμα γνωρίζονταν και μάλιστα ο αστυνομικός φέρεται να εκβίαζε τον ίδιο άνθρωπο και κατά το πρόσφατο παρελθόν. Όταν ο επιχειρηματίας έδωσε τελικά στον αστυνομικό τις 40.000 ευρώ, εκείνος έφυγε από το διαμέρισμα με τον συνεργό του. Ο άνδρας κατάφερε να λυθεί και να βγει στον δρόμο, όπου συνάντησε μια ομάδα ΔΙΑΣ, στους άνδρες της οποίας και περιέγραψε τα όσα είχαν γίνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments