Ελλάδα

Γιαννιτσά κορωνοϊός: Δέκα εργαζόμενοι θετικοί στον ιό σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας

Γιαννιτσά κορωνοϊός: Δέκα εργαζόμενοι θετικοί στον ιό σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας
Γιαννιτσά κορωνοϊός: Δέκα εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας. Ακολούθησε διαδικασία ιχνηλάτισης.

Συναγερμός στα Γιαννιτσά μετά την είδηση ότι δέκα εργαζόμενοι σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Οι χώροι εργασίας με πολλούς εργαζομένους όπως είναι τα εργοστάσια και ειδικά τα εργοστάσια τροφίμων, αναδεικνύονται σε επικίνδυνους χώρους διασποράς του ιού. Στη Βόρεια Ελλάδα είχαμε ξανά περιπτώσεις διασποράς σε εργοστάσια, όπως στη Χαλκιδική και την Καβάλα.

Όσον αφορά τα Γιαννιτσά οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ. Μετά από αυτό, το εργοστάσιο προχώρησε στην απαραίτητη απολύμανση όλων των χώρων.

Κρούσματα σε σχολικές μονάδες στα Τρίκαλα

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη των Τρικάλων ύστερα από τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε δύο σχολικές μονάδες. Πρόκειται για ένα βρεφονηπιακό σταθμό και ένα γυμνάσιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, βρέθηκε θετικός στον ιό εργαζόμενος του βρεφονηπιακού σταθμού. Οι αρμόδιοι, από το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και αντιμετωπίζουν την κατάσταση με απολυμάνσεις και στις δύο εκπαιδευτικές μονάδες των Τρικάλων.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων, Λέσχη 97,6, τόνισε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον ΕΟΔΥ, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα. «Με πιστή τήρηση των προβλεπομένων, των νόμων, των πρωτοκόλλων, έγινε ήδη από το πρωί της Τρίτης, απολύμανση στους χώρους του σχολείου και του βρεφονηπιακού σταθμού. Επίσης γίνεται πρόσθετη ιχνηλάτηση και ειδοποιήθηκαν οι γονείς – κηδεμόνες, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των δύο μονάδων», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως για προληπτικούς λόγους ο βρεφονηπιακός σταθμός θα παραμείνει κλειστός για 14 ημέρες, ενώ στο γυμνάσιο ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία. Η συνέχιση λειτουργίας των δύο μονάδων θα γίνει βάσει νεότερων οδηγιών που θα δοθούν από τον ΕΟΔΥ.

Επιστρέφει ο Μαγιορκίνης στην τακτική ενημέρωση

Το υπουργείο Υγείας, με ανακοίνωσή του, ενημέρωσε ότι επιστρέφει στην τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα είναι στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά, υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μετά την απουσία του την προηγούμενη εβδομάδα όταν και τον αντικατέστησε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments