Ελλάδα

Μαγιορκίνης εμβόλιο: Μέχρι το 2021 θα υπάρχει και θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό – Είμαι αισιόδοξος»

Μαγιορκίνης εμβόλιο: Μέχρι το 2021 θα υπάρχει και θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό – Είμαι αισιόδοξος»
Μαγιορκίνης εμβόλιο: Ο καθηγητής εξήγησε ότι είναι κάτι το οποίο αναμένεται να προκύψει από τις μελέτες των εμβολίων που δοκιμάζονται και όπως είπε «ενδεχομένως να χρειάζονται περισσότερες δόσεις οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας».

Λεπτομέρειες για την πιθανή δοσολογία του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έδωσε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι είναι κάτι το οποίο αναμένεται να προκύψει από τις μελέτες των εμβολίων που δοκιμάζονται και όπως είπε «ενδεχομένως να χρειάζονται περισσότερες δόσεις οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας». Όπως επισήμανε όλοι αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών φάσης ΙΙΙ και τότε θα γνωρίζουμε το καλύτερο προφίλ σχήματος εμβολιασμού.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος με βάση και τα αποτελέσματα των δύο πρώτων φάσεων της έρευνας, τα οποία χαρακτήρισε εντυπωσιακά. «Είμαι πολύ αισιόδοξος. Μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή αποκλείεται να μην έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο», ανέφερε.

Για το κίνημα άρνησης της χρήσης μάσκας είπε ότι έχει δημιουργηθεί πόλωση και είναι δύσκολο σε αυτή τη φάση οι αρνητές της να πειστούν για το αντίθετο.

«Χρειάζεται υπομονή και επιμονή» για να πείσουμε τους πολίτες, ανέφερε και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος έχει διαπιστώσει μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά των πολιτών όσον αφορά τη χρήση μάσκας. «Στην αρχή του καλοκαιριού που μπήκα στο πλοίο δεν φορούσαν μάσκα. Μπαίνοντας στο καράβι στο τέλος του καλοκαιριού διαπίστωσα ότι τώρα φορούν» κατέληξε.

Στο ιατρικό και ερευνητικό πεδίο η προσπάθεια για τη διαλεύκανση των ιδιαιτεροτήτων της νόσου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα στην επιστημονική κοινότητα που όταν απαντηθούν θα βοηθήσουν σημαντικά στην αντιμετώπιση της COVID-19. Γιατί η νόσος εκτροχιάζεται σε νέους; Γιατί κάποιοι ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες πάνε καλύτερα όσον αφορά την ανάρρωση τους; Γιατί διαφέρει ο χρόνος διάρκειας αντισωμάτων από ασθενή σε ασθενή; Είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που μας απασχολούν, είπε ο κ. Μαγιοργκίνης και στάθηκε στα γονίδιά που σχετίζονται με την άμυνα του οργανισμού, τα οποία, όπως εξήγησε, βρίσκονται στο επίκεντρο της νόσου.

Θα κυκλοφορήσει ΚΥΑ για το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο μετά τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη στη σημερινή τακτική ενημέρωση. Ενημέρωσε ότι θα εκδοθεί νέα ΚΥΑ για το άνοιγμα των σχολείων, των φροντιστηρίων, των βιβλιοθηκών κ.ά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Εξήγησε ότι στα μικρότερα παιδιά θα υπάρξει ιδιαίτερη εκπαίδευση για να μάθουν να τη φορούν. Στη συνέχεια ενημέρωσε ποιοι μαθητές εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Θύμισε επίσης ότι δεν θα γίνουν οι σχολικές εκδρομές, τα σχολικά πρωταθλήματα οι ανταλλαγές μαθητών κ.ά. Για τις εκπαιδευτικές εκδρομές σημείωσε ότι αυτές θα γίνονται ανά τμήμα και με τη χρήση μάσκας.

Έπειτα, υπενθύμισε τι ισχύει για τα κυλικεία των σχολείων και υπογράμμισε ότι η τήρηση αποστάσεων ανάμεσα στους μαθητές είναι κρίσιμη. Αν η τήρηση των αποστάσεων δεν είναι εφικτή συνιστάται η χρήση μάσκας στους μαθητές. Τα κυλικεία πρέπει να έχουν συσκευασμένα τρόφιμα και υγρά σε ατομικές συσκευασίες. Τόνισε ότι πριν τη λήψη του φαγητού, χρειάζεται οι μαθητές να χρησιμοποιούν αντισηπτικό, που πρέπει να υπάρχει στον χώρο του κυλικείου.

Τι γίνεται με την εξέλιξη της πανδημίας

Ο κ. Χαρδαλιάς στη συνέχεια ενημέρωσε για τους ελέγχους και τα ενεργά κρούσματα. 3.978 είναι τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή. Από τις 25/2 έως τις 6/9, έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 11.524 κρούσματα. Από την 1η Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου έγιναν 451.908 έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας. Χρειάζεται υπευθυνότητα, επιμονή και υπομονή για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε Live την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Gepostet von pagenews.gr am Dienstag, 8. September 2020

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments