Ελλάδα

Χαρδαλιάς ενημέρωση: Θα κυκλοφορήσει ΚΥΑ για το άνοιγμα των σχολείων – Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα

Χαρδαλιάς ενημέρωση: Θα κυκλοφορήσει ΚΥΑ για το άνοιγμα των σχολείων – Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα
Χαρδαλιάς ενημέρωση: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα και στάθηκε ιδιαίτερα στο επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο μετά τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη στη σημερινή τακτική ενημέρωση. Ενημέρωσε ότι θα εκδοθεί νέα ΚΥΑ για το άνοιγμα των σχολείων, των φροντιστηρίων, των βιβλιοθηκών κ.ά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Εξήγησε ότι στα μικρότερα παιδιά θα υπάρξει ιδιαίτερη εκπαίδευση για να μάθουν να τη φορούν. Στη συνέχεια ενημέρωσε ποιοι μαθητές εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Θύμισε επίσης ότι δεν θα γίνουν οι σχολικές εκδρομές, τα σχολικά πρωταθλήματα οι ανταλλαγές μαθητών κ.ά. Για τις εκπαιδευτικές εκδρομές σημείωσε ότι αυτές θα γίνονται ανά τμήμα και με τη χρήση μάσκας.

Έπειτα, υπενθύμισε τι ισχύει για τα κυλικεία των σχολείων και υπογράμμισε ότι η τήρηση αποστάσεων ανάμεσα στους μαθητές είναι κρίσιμη. Αν η τήρηση των αποστάσεων δεν είναι εφικτή συνιστάται η χρήση μάσκας στους μαθητές. Τα κυλικεία πρέπει να έχουν συσκευασμένα τρόφιμα και υγρά σε ατομικές συσκευασίες. Τόνισε ότι πριν τη λήψη του φαγητού, χρειάζεται οι μαθητές να χρησιμοποιούν αντισηπτικό, που πρέπει να υπάρχει στον χώρο του κυλικείου.

Τι γίνεται με την εξέλιξη της πανδημίας

Ο κ. Χαρδαλιάς στη συνέχεια ενημέρωσε για τους ελέγχους και τα ενεργά κρούσματα. 3.978 είναι τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή. Από τις 25/2 έως τις 6/9, έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 11.524 κρούσματα. Από την 1η Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου έγιναν 451.908 έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας. Χρειάζεται υπευθυνότητα, επιμονή και υπομονή για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε Live την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Gepostet von pagenews.gr am Dienstag, 8. September 2020

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

Σήμερα ανακοινώνουμε 169 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11832, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. 2274 (19.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5204 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 164 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 290 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments