Ελλάδα

Ανησυχία και φόβος στους κατοίκους της Μόριας

Ανησυχία και φόβος στους κατοίκους της Μόριας
Τι είπε στο pagenews.gr ο πρόεδρος της κοινότητας στη Μόρια.

Φόβος και ανησυχία επικρατεί αυτές τις ώρες στους κατοίκους της Μόριας μετά τον χθεσινό εμπρησμό, όπως καταγγέλλουν στο pagenews, στο ΚΥΤ της Μόριας, με την πυρκαγιά να καίει τον καταυλισμό, αλλά και χιλιάδες ελαιόδενδρα. “Είναι ένας πόλεμος. Η νύχτα που πέρασε ακούγαμε τις καμπάνες και πεταχτήκαμε από το κρεβάτι μας. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη αυτή τη στιγμή εδώ” είπε στο Pagenews, ο πρόεδρος των κατοίκων Μόριας κ. Αθανάσιος Ψούνος και πρόσθεσε: “Μεταξύ των χιλιάδων αυτών ανθρώπων είναι οι 35 που είχαν διαγνωσθεί με κορωνοϊό και δεν ξέρουμε που είναι, αλλά και 100 με 150 άτομα είναι παραβατικά και ήταν προς απέλαση”.

Για “πόλεμο” έκανε λόγο και ο κ. Σπύρος, κάτοικος Μόριας ο οποίος ανέφερε στο pagenews ότι: “αν γίνει κάτι με την Τουρκία όλοι αυτοί θα κάψουν το νησί. Είμαστε εν μέσω πολέμου, κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους για όλους εμάς που ζούμε εδώ”. Όπως επισήμανε ο κ. Ψούνος οι κάτοικοι πλέον της περιοχής είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ούτε μια σκηνή να στηθεί και πάλι ενώ θα πρέπει η πολιτεία να βρει λύση εκτός Μόριας.

Εν τω μεταξύ, ενισχύσεις από την Αθήνα έστειλε η Αστυνομία στη Λέσβο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα: Ειδικότερα, αναχώρησαν στις 7:00 το πρωί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν ήδη ισχυρές δυνάμεις στο νησί.

Η κρίσιμη κατάσταση στο νησί οδήγησε την κυβέρνηση σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να υπάρξει εκτίμηση της κατάστασης αλλά και να αποφασιστούν μέτρα για την αντιμετώπισή της. Οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέας μεταβαίνουν στη Λέσβο, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση στη Μόρια, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 6 το απόγευμα θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Νωρίτερα, στη μία το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος θα ενημερώσει τους διαπιστευμένους συντάκτες και τους ανταποκριτές ξένου Τύπου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκού, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά. Στη σύσκεψη βρέθηκαν και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Εξετάζουμε και το σενάριο της προβοκάτσιας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Mega. «Θα το εξετάσουμε και θα το αξιολογήσουμε», είπε συγκεκριμένα. Όπως είπε το νησί θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα ανακοινωθεί ότι, δεν θα μπορεί να φύγει από το νησί κανείς που ήταν μέσα στο ΚΥΤ.

 

Ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε πως η πυρκαγιά στη Μόρια δεν ήταν τυχαία και πως υπήρξε ένα πολύ εκτεταμένο μέτωπο αντίδρασης από τους πρόσφυγες και μετανάστες όταν τους ζητήθηκε να μπουν σε καραντίνα. «Θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Και τον τρόπο και τις αιτίες» πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments