Ελλάδα

Επεισόδια Κρήτη: Δύο χιλιάδες πολίτες στη συγκέντρωση στο Τυμπάκι

Επεισόδια Κρήτη: Δύο χιλιάδες πολίτες στη συγκέντρωση στο Τυμπάκι
Επεισόδια Κρήτη: Σημειώνεται ότι καθ όλη την πορεία τα οχήματα συνοδεύονταν από αστυνομικούς, ενώ στη Μεσαρά, τόσο στις Μοίρες όσο και στο Τυμπάκι, η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα έντονη.

Έστειλαν ισχυρό μήνυμα οι εκατοντάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Τυμπακι στην Κρήτη, ζητώντας λύση στο πρόβλημα με τον υπερπληθυσμό των αλλοδαπών που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή και στη Μεσαρά γενικότερα. Όπως έγραψε το newshub.gr το Τυμπάκι ήταν από νωρίς «αστακός», καθώς ισχυρή αστυνομική δύναμη συνόδευσε την πομπή των αυτοκινήτων που ξεκίνησε από τον κόμβο των Αθάνατων και έφτασε στο Τυμπάκι.

Σημειώνεται ότι καθ όλη την πορεία τα οχήματα συνοδεύονταν από αστυνομικούς, ενώ στη Μεσαρά, τόσο στις Μοίρες όσο και στο Τυμπάκι, η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιαίτερα έντονη. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου εκατοντάδες άτομα, ταξίδεψαν ως το Τυμπάκι. Εκεί περίπου πάρα πολλοί πολίτες, τους περίμεναν στην πλατεία του αστικού κέντρου της Μεσαράς, ενώνοντας τις φωνές διαμαρτυρίας τους με τους συμμετέχοντες στην “παγκρήτια” μηχανοκίνητη πορεία. Μιλάμε για μια συγκέντρωση που σύμφωνα με πληροφορίες είχε 1500 με 2000 άτομα!

Μέσα σε αυτό το πλήθος ηταν και πολλοί κάτοικοι από χωριά της γύρω περιοχής. Στόχος τους ηταν να στείλουν μήνυμα προς τις αρμόδιες Αρχές και την κυβέρνηση, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την έντονη παρουσία των αλλοδαπών στην περιοχή. Ενα πρόβλημα το οποίο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, με τα «θερμά» επεισόδια να καταγράφονται το ένα μετά το άλλο.

Επεισόδια και χημικά

Από τη συγκέντρωση βέβαια δεν έλειψαν και τα επεισόδια. Κάποια στιγμή συγκεντρωμένοι κινήθηκαν απειλητικά και προκάλεσαν ζημιές σε ένα τζαμί, με τους αστυνομικούς να αναγκάζονται να ρίξουν χημικά για να απομακρυνθούν οι εξαγριωμένοι πολίτες. Αποκορύφωμα φυσικά ήταν το επεισόδιο σε γνωστό συσκευαστήριο του Τυμπακίου, όταν και δεκάδες Πακιστανοί, επιτέθηκαν για ασήμαντη αφορμή σε Έλληνες εργαζόμενους στην ίδια επιχείρηση. Από εκεί και μετά έχει ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου», με την τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι σε επαφή με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments