Ελλάδα

Φωτιά τώρα Ηλεία: Οι φλόγες πλησιάζουν σπίτια – Δόθηκε εντολή εκκένωσης

Φωτιά τώρα Ηλεία: Οι φλόγες πλησιάζουν σπίτια – Δόθηκε εντολή εκκένωσης
Φωτιά τώρα Ηλεία: Οι φλόγες πλησιάζουν το χωριό Δάφνης και απειλούν κατοικίες. Δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Ηλεία βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι φλόγες κινούνται από το χωρίο Κολοκυθά προς το χωριό Δάφνης και πλησιάζουν κατοικημένες περιοχές.

Πληροφορίες από την πυροσβεστική κάνουν λόγο για μέτωπο που φτάνει τα 15 χλμ. Ενισχύονται διαρκώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σύμφωνα, με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που επικαλείται το ilialive.gr δόθηκε εντολή εκκένωσης, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για το χωριό Δάφνη γιατί οι φλόγες βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό

Δείτε βίντεο:

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη και στην Ανάβυσσο που δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112

Μήνυμα από το 112 εστάλη και στους κατοίκους της Αναβύσσου έτσι ώστε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή. Το μήνυμα ζητά από τους πολίτες, αν είναι στην Ανάβυσσο, να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα από τη λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου. Θυμίζουμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από τη Φέριζα και κατευθύνεται προς το παραλιακό μέτωπο. Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν αφάνταστα τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των κατοίκων που έχουν «ριχτεί» στη μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον Δήμο Σαρωνικού, εκκενώνονται, λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς, εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους.

Τονίζουμε ότι ο Δήμος Σαρωνικού έχει μπει ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως ενημέρωσε και ο ίδιος ο Δήμος στο Facebook. O Δήμος έχει αποστείλει το αίτημα και στην κυβέρνηση, συγκεκριμένα στο υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και στην Περιφέρεια Αττικής.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Στη λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου (ύψος Grand Resort), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα)
  • Στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της Λεωφόρου Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα).
  • Στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments