Πως Να

Πώς να αφαιρέσω τους λεκέδες από λάδι από τα ρούχα μου

Πώς να αφαιρέσω τους λεκέδες από λάδι από τα ρούχα μου
Λάδι στα ρούχα: Χρήσιμες συμβουλές για να γίνουν τα ρούχα σας σαν καινούρια.

Ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους κατά το πλύσιμο ρούχων είναι η αφαίρεση των λεκέδων. Αν και μερικές φορές μπορείτε να αφαιρέσετε αυτούς τους λεκέδες από το πλύσιμο των ρούχων σας κανονικά, είναι άλλες φορές που μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση. Αυτός ο τύπος λεκέδων είναι κοινός όταν χειρίζεστε φαγητό στην κουζίνα ή εάν χυθεί κάτι κατά λάθος πάνω σας ενώ τρώτε.

Είναι επίσης κοινά σε εκείνους που εργάζονται με λιπαρές ενώσεις, όπως οι μηχανικοί. Ένα από τα βασικά κόλπα για την επιτυχή αφαίρεση του λαδιού είναι η γρήγορη αφαίρεσή τους, έτσι ώστε να μην έχει χρόνο να εισχωρήσει στο ύφασμα. Ωστόσο, δεν έχετε πάντα την ευκαιρία να ενεργήσετε αμέσως. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε;

Εφαρμόστε αλάτι στους λεκέδες από λάδι:

Όταν τα βελούδινα υφάσματα, όπως το suede, λεκιάζονται με λάδι, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε λίγο αλάτι για να διευκολύνετε το πλύσιμο. Λόγω της απορροφητικής δράσης του, αυτό το συστατικό εμποδίζει το λάδι από το να διεισδύσει στο ύφασμα. Πώς θα το χρησιμοποιήσετε:

  • Τρίψτε πολύ αλάτι στους λεκέδες λαδιού και αφήστε το για δύο έως τρεις ώρες.
  • Μετά από αυτό το διάστημα, τρίβετε απαλά με μια βούρτσα και πλένετε κανονικά.

Λευκό ξύδι:

Αυτός ο “βασιλιάς” των πράσινων προϊόντων καθαρισμού είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε όλους τους λεκέδες λαδιού. Χάρη στα οργανικά οξέα του αποσυνθέτει τα υπολείμματα και αφήνει τα ρούχα σας πραγματικά μαλακά. Πώς θα το χρησιμοποιήσετε:

  • Ρίχνετε λίγο λευκό ξύδι στο λεκέ και αφήνετε για 30 λεπτά.
  • Μετά από αυτό το διάστημα, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και κανονικό σαπούνι.

Σιμιγδάλι καλαμποκιού:

Αυτό είναι ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να αφαιρέσει πρόσφατους λεκέδες από λάδι από τα ρούχα σας. Παρόλο που δεν τα αφαιρεί εντελώς, η άμεση εφαρμογή του “μαλακώνει” τους λεκέδες αυτούς, ώστε να είναι ευκολότερο να αφαιρεθούν στο πλυντήριο. Πώς θα το χρησιμοποιήσετε:

  • Πασπαλίστε το αραβοσιτέλαιο στην περιοχή που έχει λερωθεί και αφήστε το για λίγα λεπτά.
  • Βγάλτε το με βούρτσα και βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο.

Μαγειρική σόδα:

Η μαγειρική σόδα είναι ένα προϊόν πολλαπλών χρήσεων που έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα για τον καθαρισμό. Δεδομένου ότι έχει λευκαντικές ιδιότητες και είναι στυπτικό, είναι μια πολύ καλή επιλογή για να αφαιρέσετε σκληρούς λεκέδες, όπως είναι αυτοί που αφήνει το λάδι. Πώς θα το χρησιμοποιήσετε:

  • Εφαρμόστε λίγη μαγειρική σόδα στο λερωμένο ένδυμα και διανείμετε ομοιόμορφα με ένα πινέλο.
  • Αφήστε το για 40 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Πούδρα ταλκ:

Αν και μερικές πούδρες ταλκ δεν συνιστώνται λόγω των χημικών συστατικών τους, οι περισσότερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση των λεκέδων από λίπη. Δεδομένου ότι έχει απορροφητικές ιδιότητες, η πούδρα ταλκ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των λεκέδων λαδιού, και όχι μόνο, από τα ρούχα. Πώς θα το χρησιμοποιήσετε:

  • Τρίψτε μια γενναιόδωρη ποσότητα πούδρας ταλκ πάνω στο λερωμένο ρούχο και αφήστε το για δέκα λεπτά.
  • Στη συνέχεια, τρίψτε δυνατά με μια βούρτσα και ξεπλύνετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments