Πολιτική

Ίλβα Γιόχανσον για Μόρια: «Η ασφάλεια και η στέγη όλων των ανθρώπων είναι προτεραιότητά μας»

Ίλβα Γιόχανσον για Μόρια: «Η ασφάλεια και η στέγη όλων των ανθρώπων είναι προτεραιότητά μας»
Ίλβα Γιόχανσον για Μόρια: Στο πλευρό της Ελλάδας στέκεται η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων.

Την έμπρακτη συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα μετά τα γεγονότα στη Μόρια εκφράζει η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, η οποία εξασφάλισε χρηματοδότηση για άμεση μεταφορά και διαμονή των 400 ασυνόδευτων παιδιών στην ενδοχώρα. Η ασφάλεια και η στέγη των ανθρώπων του ΚΥΤ αποτελεί προτεραιότητα, σημειώνει η κ. Γιόχανσον σε ανάρτησή της στο twitter.

«Οι σκέψεις μου και η συμπόνια μου είναι στους ανθρώπους της Λέσβου και ειδικά στους μετανάστες και το προσωπικό που εργάζεται στη Μόρια. Είμαι σε επαφή με τον Έλληνα υπουργό και τις τοπικές Αρχές για τη φωτιά. Συμφώνησα ήδη για τη χρηματοδότηση σχετικά με την άμεση μεταφορά και διαμονή στην ενδοχώρα των 400 ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων που έχουν απομείνει. Η ασφάλεια και η στέγη όλων των ανθρώπων στη Μόρια είναι προτεραιότητα» επισημαίνει η Επίτροπος.

Η ανάρτησή της:

Επικοινωνία Μαργαρίτη Σχοινά με Κυριάκο Μητσοτάκη:

Νωρίτερα σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, , είχε ο αντιπρόεδρος της .  Ο κ. Σχοινάς ενημερώθηκε για όσα συμβαίνουν από το βράδυ στο νησί της Λέσβου και διαβεβαίωσε τον κ. Μητσοτάκη ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να συνδράμει άμεσα την  σε όλα τα επίπεδα αυτές τις δύσκολες ώρες.

Τη συμβολή της  γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter. «Μόλις επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό για την  στη Μόρια. Τον διαβεβαίωσα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει άμεσα την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αυτές τις δύσκολες ώρες. Η Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον είναι ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους Υπουργούς» έγραψε.

Η ανάρτησή του:

Τι συμβαίνει από το βράδυ στη Μόρια:

Δύσκολες στιγμές για το νησί της Λέσβου καθώς το βράδυ ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στη δομή της Μόριας. Σύμφωνα με μαρτυρίες πρόσφυγες πυροδότησαν ταυτόχρονα δεκάδες εστίες φωτιάς περιμετρικά του ΚΥΤ. Λόγω των ανέμων, οι φλόγες μεταφέρθηκαν πολύ γρήγορα εντός των εγκαταστάσεων του Κέντρου Υποδοχής, με συνέπεια ολόκληρη η δομή να παραδοθεί στις φλόγες καίγοντας τα πάντα. Κοντέινερ και σκηνές, όπου διέμεναν πάνω από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες, έχουν γίνει στάχτη.

Οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν αμέσως, ενώ χιλιάδες μετανάστες διέφυγαν για να σωθούν στις γύρω περιοχές, με τον κύριο όγκο να κατευθύνεται προς το χωριό της Μόριας. Αφορμή για το συμβάν αποτέλεσαν τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη δομή. Οι αρχές επιβεβαίωσαν 35 νοσούντες θετικούς, στους οποίους ζητήθηκε να μείνουν σε καραντίνα μαζί με τις οικογένειές τους. Κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσης τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό. Κάποιοι άλλοι αργά το βράδυ προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορωνοϊού που θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δεχόταν να απομακρυνθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments