Πολιτική

Μόρια: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου βάζει «βέτο» για νέα δομή

Μόρια: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου βάζει «βέτο» για νέα δομή
Μόρια: Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αντιτίθεται στο άνοιγμα νέας δομής στα «αποκαΐδια» της προηγούμενης, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Δύο συνεχόμενα βράδια ο καταυλισμός στη Μόρια έπιασε φωτιά, με αποτέλεσμα να έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός, αλλά και να κινδυνέψουν οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν εκεί, σε πολύ άσχημες συνθήκες, όπως καταγγέλλουν και όλα τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε δημιουργία νέας δομής στα «αποκαΐδια» της παλιάς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μάλιστα, αυτό ήταν και απάντηση στον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Άρη Χατζηκομνηνό που είχε χαρακτηρίσει χθες το πρωί λαϊκιστές όσους αντιτίθενται στη δημιουργία νέας κλειστής δομής.

Ο Κώστας Μουτζούρης δήλωσε με αφορμή την καταστροφή του καταυλισμού στη Μόρια «επιβεβαιωμένος με τον χειρότερο τρόπο». «Η κυβέρνηση, η οποία τους τελευταίους μήνες δείχνει πρόοδο στη διαχείριση του μεταναστευτικού, οφείλει να βρει τρόπο να απομακρύνει τους μετανάστες από τις νήσους μας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η Λέσβος αλλά και γενικότερα οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου δεν μπορεί να μετατραπούν στην Σπιναλόγκα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Δεν θα επιτρέψουμε οι νήσοι μας να συνεχίσουν να γίνονται πεδία μαχών και καταστροφών. Δεν μπορούμε πλέον μόνοι μας να αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο πρόβλημα της Ευρώπης».

Ο κ. Μουτζούρης κατέληξε λέγοντας ότι: «Η Περιφερειακή Αρχή εκφράζοντας την βούληση και την αγανάκτηση των κατοίκων της Λέσβου δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί οιαδήποτε νέα δομή και ζητά από την Κυβέρνηση να προβεί σε συντονισμένες κινήσεις σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές χώρες για την επίλυση του προβλήματος. Η φιλοξενία μεταναστών σε επιβατηγά πλοία ή κρουαζιερόπλοια ώστε να ενδιαιτηθούν οι μετανάστες αναδεικνύεται εκ νέου μια καλή λύση, όπως είχαμε προτείνει παλαιότερα.

Τα σημερινά (σ.σ. της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου) δραματικά γεγονότα έβαλαν τέλος στην ύπαρξη του ΚΥΤ Μόριας. Στα αποκαΐδια της δεν μπορεί να στηθεί νέα «Μόρια». Η κοινωνία της Λέσβου δεν μπορεί να δεχτεί καμία άλλη λύση ύστερα από όλα όσα έχει υποφέρει».

Να σημειώσουμε ότι το βράδυ της Τετάρτης νέα φωτιά κατέστρεψε ότι είχε μείνει από εκείνη της Τρίτης, ενώ οικογένειες προσφύγων έτρεχαν να σωθούν από τις φλόγες που ξεπηδούσαν απειλητικές από παντού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments