Ελλάδα

Κορωνοϊός Ηράκλειο: Αστυνομικός και γιατρός στο Βενιζέλειο θετικοί στον ιό

Κορωνοϊός Ηράκλειο: Αστυνομικός και γιατρός στο Βενιζέλειο θετικοί στον ιό
Κορωνοϊός Ηράκλειο: Θετικοί στον ιό εντοπίστηκαν ένας αστυνομικός και ένας γιατρός του Βενιζελείου.

Δύο νέα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στο Ηράκλειο. Το πρώτο είναι ένας αστυνομικός που εντοπίστηκε θετικός στον ιό. Ο συγκεκριμένος υπηρετεί στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες του newshub.gr, είναι καλά στην υγεία του, χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα και βρίσκεται στο σπίτι του σε καραντίνα.

Μετά από αυτό το περιστατικό η Αστυνομική Διεύθυνση έχει θέσει σε εφαρμογή όλα τα πρωτόκολλα υγείας, όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ. Έτσι θα γίνει απολύμανση όλων των χώρων, ενώ αυτό που συνιστάται σε όλους τους αστυνομικούς είναι να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας. Η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση μάσκας και αντισηπτικού είναι επιβεβλημένα μέτρα, τα οποία άλλωστε οι αστυνομικοί τηρούν ευλαβικά.

Το δεύτερο κρούσμα είναι ένας γιατρός στο Βενιζέλειο. Ο συγκεκριμένος γιατρός, ηλικίας 45 ετών, είχε επιστρέψει πριν από λίγες μέρες από ταξίδι στη Μήλο. Έκανε τεστ τότε, το οποίο είχε βγει αρνητικό. Χθες, όμως, και ενώ ήταν εν ώρα εργασίας, σε εφημερία στο νοσοκομείο, δεν ένιωσε καλά. Υποβλήθηκε σε νέο τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Άμεσα το νοσοκομείο τέθηκε σε συναγερμό. Ο ίδιος, έχοντας ήπια συμπτώματα, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ ήδη έχουν γίνει τεστ σε τρεις εργαζόμενους του νοσοκομείου με τους οποίους ήρθε σε επαφή. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του, την ώρα που τα αποτελέσματα από τα τεστ των εργαζομένων αναμένονται αύριο.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι ο γιατρός, τηρούσε όλα τα μέτρα προστασίας, όπως ορίζουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Την ίδια στιγμή στα ΤΕΠ όπου εκτελούσε τα καθήκοντα του, γίνεται απολύμανση στους χώρους.

Τα σημερινά κρούσματα και οι νεκροί

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει: «Σήμερα ανακοινώνουμε 287 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 43 συνδέονται με γνωστές συρροές και 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12734, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες. 2340 (18.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5601 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 11 (21.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 300 θανάτους συνολικά στη χώρα. 111 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments