Ελλάδα

Μετανάστες Μόρια: Άρχισε η μετεγκατάσταση προσφύγων στο Καρά Τεπέ

Μετανάστες Μόρια: Άρχισε η μετεγκατάσταση προσφύγων στο Καρά Τεπέ
Μετανάστες Μόρια: Άρχισαν να μπαίνουν στον νέο καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ.

Oι πρώτοι πυρόπληκτοι που διέφυγαν από τον καμένο καταυλισμό της Μόριας ξεκίνησαν να μπαίνουν στον νέο καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, oι πρώτοι 40 οδηγήθηκαν στο ιατρείο που δημιουργήθηκε με χορηγία της Unicef, όπου και ελέγχθηκαν ιατρικά από συνεργεία του ΕΟΔΥ και βρέθηκαν αρνητικοί στο σύνολο τους. Ακολούθησε η καταγραφή τους και στη συνέχεια οδηγήθηκαν κατά οικογένειες σε σκηνές των έξι ατόμων, οριοθετημένες κατά εθνικότητες.

Κατά τον υγειονομικό έλεγχο των εισερχομένων στο νέο καταυλισμό  εντοπίσθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα.

Το σύνολο των εισερχόμενων στο νέο καταυλισμό ελέγχονται υγειονομικά με τα τέστ γρήγορης ανίχνευσης της νόσου, η οποία δίνει αποτελέσματα σε 15 περίπου λεπτά και τα οποία μεταφέρθηκαν χθες στη Λέσβο από τον ΕΟΔΥ. Όσοι βρίσκονται θετικοί στη νόσο, όπως και όσοι ιχνηλατηθούν ως επαφές οδηγούνται σε χώρο υγειονομικής απομόνωσης που έχει δημιουργηθεί στο νέο καταυλισμό. Παράλληλα πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υποστηρίζουν ότι στο νέο καταυλισμό θα στεγαστούν περί τους 3.000 ανθρώπους με πρώτη προτεραιότητα αυτοί οικογενειών και μελών ευάλωτων ομάδων. Από νωρίς το μεσημέρι άρχισε, επίσης, η διανομή φαγητού στο σύνολο των προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται στον δρόμο.

Δείτε το βίντεο από το newsit

Βρέφος μόλις 20 ημερών θετικό στον ιό, μεταφέρεται από τη Μόρια εσπευσμένα, στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. 

Ένα βρέφος μόλις 20 ημερών βρέθηκε θετικό στον ιό, στο ΚΥΤ της Μόριας, και μεταφέρεται εσπευσμένα σε νοσοκομείο στην Αθήνα. Ειδικότερα και όπως αναφέρει το newsit.gr το βρέφος με καταγωγή από το Αφγανιστάν μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης με πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα. Όπως ήταν φυσικό, το βρέφος υποβλήθηκε σε τεστ Covid, όπου βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, ενώ θετική διαγνώστηκε και η μητέρα του.

Από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης έχουν ζητήσει την μεταφορά του στο Παίδων και αναμένεται στο νησί στρατιωτικό αεροπλάνο για τη μεταφορά του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες χρειάζεται διασωλήνωση. Σημειώνεται ότι τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος δεν περιλαμβάνονται στα 35 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη δομή της Μόρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments