Ελλάδα

Σχολεία μάσκες: Ολοκληρώθηκε η διανομή τους σε όλους τους δήμους της χώρας

Σχολεία μάσκες: Ολοκληρώθηκε η διανομή τους σε όλους τους δήμους της χώρας
Σχολεία μάσκες: Σχετικά με την όλη διαδικασία ενημερώθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι υφασμάτινες μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό βρίσκονται από σήμερα σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, ώστε όλοι οι μαθητές να παραλάβουν, τουλάχιστον, από μία κατά την αυριανή έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η διανομή και των υπολοίπων μασκών

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενημερώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς μασκών σε όλους τους δήμους. Μάλιστα, εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η διανομή και των υπολοίπων μασκών σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό.

Παράλληλα, ο κος Θεοδωρικάκος συνεχάρη τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για την ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια με την οποία υλοποίησε, ύστερα από τη χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών με 6,2 εκατομμύρια ευρώ, την απόφαση της κυβέρνησης για διανομή δωρεάν μασκών στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.

«Υλοποιήσαμε με επιτυχία μια έκτακτη αποστολή κοινωνικής ευθύνης και δημόσιας υγείας», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος στον κ. Παπαστεργίου. Και πρόσθεσε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας. Η συνεργασία μας είναι ένα ακόμη θετικό παράδειγμα της στενής και δημιουργικής συνεργασίας της πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Σε αυτές τις περιοχές δεν θα ανοίξουν τα σχολεία

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολείων από τις 14 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν, κατόπιν των τελευταίων αποτελεσμάτων ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η απόφαση, που πάρθηκε μετά από σχετική εισήγηση από την «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19», αφορά όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Επιπλέον, αποφασίστηκε, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, η προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14 έως και 18 Σεπτεμβρίου των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των εξής σχολείων:

  • Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου)
  • Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου (Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου)
  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας Ημαθίας (Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments