Ελλάδα

To μοναδικό σκίτσο του Αρκά για όσα συμβαίνουν το 2020

To μοναδικό σκίτσο του Αρκά για όσα συμβαίνουν το 2020
Ο γνωστός σκιτσογράφος περνάει το δικό του μήνυμα πάντα με χιουμοριστική διάθεση, μέσα από το νέο του σκίτσο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Αρκάς, σχολιάζει τα κοινωνικά -και πολιτικά άλλοτε- δρώμενα. Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο γνωστός σκιτσογράφος αρέσκεται να σχολιάζει την επικαιρότητα. Έτσι, αυτή τη φορά με ένα νέο του σκίτσο, επιθυμεί να σχολιάσει όλα όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν από την έναρξη του έτους τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως. Για άλλη μια φορά με αρκετή δόση χιούμορ, ο Αρκάς επιθυμεί να περάσει το δικό του μήνυμα όπως συνηθίζει να κάνει άλλωστε.

Δείτε το νέο σκίτσο του Αρκά:

Είναι σαφές πλέον ότι το 2020 από την έναρξη του, συνέβησαν πρωτόγνωρα γεγονότα. Η πρωτοφανής πανδημία του κορωνοιού, που προκάλεσε τεράστια υγειονομική κρίση και ομολογουμένως “τσάκισε” σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη. Το πλήγμα που υπέστησαν οι περισσότερες χώρες είναι βαρύτατο. Η παγκόσμια οικονομία γνώρισε τεράστια κρίση, ενώ παγκόσμιοι κολοσσοί γνώρισαν βαθιά ύφεση.

Από την άλλη, στην Ελλάδα εκτός από την υγειονομική κρίση που βιώνει η χώρα, την οποία βιώνει ενδεχομένως πολύ καλύτερα συγκριτικά με άλλες χώρες του πλανήτη, έχει να αντιμετωπίσει και την τουρκική επιθετικότητα. Είναι συχνό φαινόμενο πλέον, καθημερινά να εκτυλίσσονται γεγονότα με τη γειτονική Τουρκία. Συνεχιζόμενη προκλητικότητα από τους γείτονες, συνεχείς δηλώσεις και μια κατάσταση που “βράζει”. Για το λόγο αυτό, ο Αρκάς με το σκίτσο του θέλει να δώσει μια ανάσα αισιοδοξίας με σαρκαστικό τρόπο, για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ο Αρκάς έχει επιλέξει να κρατήσει το πραγματικό του όνομα κρυφό

Να αναφέρουμε ότι ο Αρκάς ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δημοσιεύοντας τη σειρά «Ο Κόκκορας» στο περιοδικό «Βαβέλ». Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο «Ισοβίτης» έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Επίσης, δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, , ισπανικά, , πολωνικά, ρουμανικά,  και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα. Πάντως, το πραγματικό ονοματεπώνυμο του παραμένει άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments