Ελλάδα

Αρκάς από τα παλιά – Το ξεκαρδιστικό σκίτσο για τη μάσκα για το οποίο μιλάνε όλοι

Αρκάς από τα παλιά – Το ξεκαρδιστικό σκίτσο για τη μάσκα για το οποίο μιλάνε όλοι
Αρκάς χρήση μάσκας: Η μάσκα έχει γίνει το απαραίτητο... αξεσουάρ των τελευταίων μηνών. Ναι; Όχι! Τουλάχιστον όχι για όλους και ο γνωστός σκιτσογράφος με μια καυστική δημιουργία του σχολιάζει την κατάσταση που επικρατεί.

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, η αντίστοιχη αύξηση παγκοσμίως, η αντοχή του ιού και η εξάπλωσή του ακόμα και σε νεότερες ηλικίες έχουν θορυβήσει τους πάντες. Όμως, παρόλες τις συστάσεις των ειδικών, πολλοί επιμένουν να μην φορούν μάσκα, ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την πανδημία δίνουν και παίρνουν.

Ο Αρκάς δεν άφησε ασχολίαστη την κατάσταση που επικρατεί και με ένα σκίτσο που θυμίζει τα παλιά, έδωσε τη δική του καυστική οπτική για το θέμα. Σε σκίτσο που μπορούμε να βρούμε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο Αρκάς έχει σκιτσάρει δύο ανθρώπους να συζητούν. Έναν με μάσκα και έναν χωρίς. Ο πρώτος ρωτάει τον δεύτερο: «Γιατί δεν φοράς μάσκα;». Ο δεύτερος απαντάει χαρακτηριστικά: «Δεν βρίσκω στο νούμερό μου».

Σίγουρα, πολλοί από εσάς θα έχετε ακούσει παρόμοιες ή και χειρότερες δικαιολογίες από ανθρώπους που θεωρούν ότι ο ιός δεν υπάρχει ή ότι τα μέτρα είναι υπερβολικά. Δείτε την ανάρτηση του Αρκά στο Facebook:

Χρήση μάσκας σε όλο το Δημόσιο

Εν τω μεταξύ, άλλαξαν χθες ξανά τα δεδομένα όσον αφορά το Δημόσιο και τα μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού. Τη χρήση μάσκας από όλους τους υπαλλήλους και όλους τους πολίτες που έρχονται σε επικοινωνία με τις δημόσιες υπηρεσίες με φυσική παρουσία, καθώς και η δυνατότητα προσέλευσης και αποχώρησης στις υπηρεσίες σε τρία ωράρια λειτουργίας με ισοκατανομή του προσωπικού, υποδεικνύει εγκύκλιος που εξέδωσε χθες Δευτέρα 17/8 ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Με την ίδια εγκύκλιο παρέχεται η δυνατότητα στους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, να μπορούν να εργάζονται έως τις 31 του μηνός με τηλεργασία ή back office, στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς της ασθένειας του κορωνοϊού (COVID-19).

Ειδικότερα για το ωράριο λειτουργίας, η εγκύλιος παρέχει τη δυνατότητα «κατά την κρίση των αρμοδίων διευθύνσεων προσωπικού και υπό τη στάθμιση των πραγματικών περιστατικών που αφορούν στη λειτουργία εκάστης δημόσιας υπηρεσίας, να επανέλθουν σε ισχύ τα τρία ωράρια λειτουργίας που αφορούν στην προσέλευση και αποχώρηση των υπαλλήλων (7π.μ-15.00, 8.00π.μ.-16.00 και 9.00π.μ.-17.00) ή ακόμα και την παροχή εργασίας σε βάρδιες, ανεξάρτητα από το πάγιο ωράριο λειτουργίας εκάστης δημόσιας υπηρεσίας, προκειμένου να επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επιλογή των ανωτέρω τριών ωραρίων εργασίας, θα πρέπει να υπάρχει ισοκατανομή του προσωπικού που θα κάνει χρήση αυτών και στα τρία ωράρια, προκειμένου να επιτυγχάνεται ο σκοπός του συγκεκριμένου μέτρου».

Δείτε την εγκύκλιο εδώ

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments