Διεθνή

Ιταλός υπουργός Υγείας κορωνοϊός: «Θα έχουμε σωθεί στο τέλος του χειμώνα»

Ιταλός υπουργός Υγείας κορωνοϊός: «Θα έχουμε σωθεί στο τέλος του χειμώνα»
Ιταλός υπουργός Υγείας κορωνοϊός: «Πρέπει να αντέξουμε άλλους έξι μήνες, στο τέλος του χειμώνα θα έχουμε σωθεί», τονίζοντας ότι η επανέναρξη της πειραματικής φάσης του εμβολίου AstraZeneca, είναι μια καλή είδηση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, o Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα του. «Πρέπει να αντέξουμε άλλους έξι μήνες, στο τέλος του χειμώνα θα έχουμε σωθεί», τόνισε ο Σπεράντσα. Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας, υπογράμμισε ότι η επανέναρξη της πειραματικής φάσης του εμβολίου AstraZeneca, «είναι οπωσδήποτε μια καλή είδηση», διότι «τα προβλήματα που είχαν προκύψει δεν συνδέονταν με το εμβόλιο».

Σε ότι αφορά την επανέναρξη του σχολικού έτους, που στην Ιταλία ορίστηκε για αύριο Δευτέρα, ο Ιταλός υπουργός υγείας τόνισε ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν θα μείνουν μόνοι και τα προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν θα αντιμετωπίζονται από το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας». Τέλος, ο ίδιος έκανε σαφές ότι η μέτρηση της θερμοκρασίας των παιδιών θα πρέπει να γίνεται από τους γονείς, στο σπίτι, και ότι «για απουσίες μεγαλύτερες των τριών ημερών θα πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον παιδίατρο».

Ιταλός πρωθυπουργός: “Θα υπάρχουν δυσκολίες, προβλήματα, ιδίως στην αρχή. Πρέπει να δώσετε την συμβολή σας, σεβόμενοι τους κανόνες” 

Ο  πρωθυπουργός  αναφέρθηκε, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο , στην έναρξη του νέου σχολικού έτους, η οποία ορίσθηκε από την ιταλική κυβέρνηση για αύριο, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. «Θα υπάρχουν δυσκολίες, προβλήματα, ιδίως στην αρχή. Πρέπει να δώσετε την συμβολή σας, σεβόμενοι τους κανόνες που θα σας επιτρέψουν να προστατέψετε την υγεία σας και εκείνη των ανθρώπων που αγαπάτε και σας αγαπούν», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι τα ιταλικά σχολεία υστερούν εδώ και πολλά χρόνια σε ό,τι αφορά την υποδομή και το δυναμικό τους, και ότι η πραγματικότητα αυτή επιδεινώθηκε λόγω πανδημίας. Ο Τζουζέπε Κόντε ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτικούς για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν, ιδίως τους μήνες του lockdown, με την εξ αποστάσεως διδασκαλία και παραδέχθηκε ότι «η αυριανή θα είναι και για τον ίδιο μια ιδιαίτερη ημέρα, γεμάτη συγκίνηση, διότι εκτός από πρωθυπουργός, είναι και γονιός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments