Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Τα σχόλια στο Twitter για τις μάσκες και τα παγουρίνα των μαθητών

Άνοιγμα σχολείων: Τα σχόλια στο Twitter για τις μάσκες και τα παγουρίνα των μαθητών
Άνοιγμα σχολείων: Το Twitter είναι γεμάτο με μάσκες που όμως όπως θα δείτε είναι πολύ μεγάλες (σε αντίθεση με τα παγουρίνα) για το πρόσωπο των παιδιών.

Όπως είχε γίνει γνωστό από μέρες, τα σχολεία άνοιξαν σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, έχοντας ως βασικό μέτρο προστασίας τη χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο, το πρώτο κουδούνι έφερε στο φως και κάποιες… αστοχίες, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με εικόνες παιδιών να φορούν τις μάσκες που τους διανεμήθηκαν στο σχολείο, οι οποίες ωστόσο είναι όχι απλώς μεγάλες για τα πρόσωπα των μικρών μαθητών, αλλά τα καλύπτουν ολόκληρα.

Από την Αθήνα και τις γειτονιές της, έως την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κρήτη, αρκετοί ήταν οι γονείς που δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να συναντήσουν τους συμμαθητές τους φορώντας την μάσκα τους θεωρώντας ότι η μάσκα και όχι ο κορωνοϊός θα βλάψει την υγεία τους.Με υπερβολές και φράσεις του τύπου «δεν πειράζει ας μην πάει ένα χρόνο σχολείο το παιδί μου», γονείς δηλώνουν αμετάπειστοι και ανυποχώρητοι.

Και πλέον η κόντρα έχει μεταφερθεί στα social media με τους αρνητές της μάσκας να συγκρούονται λεκτικά με εκείνους που υποστηρίζουν την χρήση της. Το twitter είναι γεμάτο με ξεχειλωμένες μάσκες που αν είναι έτσι είναι όντως πολύ μεγάλες για το πρόσωπο των παιδιών.

Ακολουθούν μερικές ενδεικτικές αναρτήσεις:

Έχουν μοιραστεί 1,6 εκατομμύρια μάσκες στα σχολεία

Σήμερα οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες σε μια χρονιά που δεν θα μοιάζει με καμία προηγούμενη. Τα παιδιά θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα που θα λάβουν δωρεάν από το κράτος. Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως είχε τονίσει πολλές φορές ότι θα γίνουν ενέργειες προκειμένου οι μαθητές να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η χρήση της μάσκας. Οι αρμόδιες αρχές είχαν ένα δύσκολο έργο καθώς θα έπρεπε όλοι μαθητές να έχουν τουλάχιστον μια μάσκα με το άνοιγμα των σχολείων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το πρώτο κουδούνι. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι το έργο της Κεντρικής Επιτροπής Δήμων Ελλάδος δεν είναι εύκολο καθώς το χρονικό διάστημα που είχε μπροστά της ήταν λίγο. Ωστόσο υποστήριξε ότι γίνονται προσπάθειες για να φτάσουν οι μάσκες στα σχολεία και στη συνέχεια στα χέρια των μαθητών.

“Κάνουμε ό,τι μπορούμε”

«Η απόφαση για τις μάσκες στα σχολεία ελήφθη τέλη Αυγούστου. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Διανεμήθηκαν μάσκες σε όλους τους Δήμους. Δεν υπάρχει νομός στον οποίον δεν έχουν φτάσει μάσκες. 1.600.000 μάσκες έχουν μοιραστεί. Μέχρι τώρα αντιστοιχεί μία μάσκα σε κάθε παιδί. Μέσα στην εβδομάδα θα διανεμηθούν και οι υπόλοιπες.

Έχουμε πάρει δείγματα από όλες τις παραγγελίες (σ.σ.: για ακατάλληλες μάσκες) και θα υπάρχει και συνέχεια στη χορήγηση των μασκών στις σχολικές μονάδες» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου στην πρωινή εκπομπή του OPEN TV. Σύμφωνα με οδηγίες που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η περιφέρεια Αττικής οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους δύο μάσκες, όπως και δικό τους φαγητό και νερό.

Βασικές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθούν οι μαθητές

  • Οι μαθητές καλούνται, να έχουν μαζί τους δύο μάσκες, αντισηπτικό υγρό με αλκοόλη 70%, παγούρι με νερό, κουλούρι ή κρουασάν ή τοστ ή σνακ.
  • Κατά τη διαδρομή προς και από το σχολείο, θα πρέπει να αποφέυγουν τις μετακινήσεις στο σχολικό και μην ακουμπούν σε σημεία του οχήματος.
  • Όταν φτάνουν στην τάξη, θα πρέπει να κάθονται σε συγκεκριμένη θέση, να καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικό και να μην πιάνουν το πρόσωπό τους.
  • Από την τάξη όταν βγαίνουν για διάλειμμα, οι μαθητές καλούνται να να μην πλησιάζουν το πρόσωπο άλλων παιδιών, να καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικό, να τρώνε από το δικό τους φαγητό, να πίνουν από το δικό τους παγούρι και να σκουπίζονται με τα δικά τους χαρτομάντηλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments