Διεθνή

Ισραήλ κορωνοϊός: Για δεύτερη φορά σε καραντίνα η χώρα

Ισραήλ κορωνοϊός: Για δεύτερη φορά σε καραντίνα η χώρα
Ισραήλ κορωνοϊός: Ολικό lockdown για δεύτερη φορά στη χώρα ανακοίνωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Με τα κρούσματα στη χώρα να αυξάνονται συνεχώς, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε πως οι πολίτες πρέπει να μπουν ξανά σε καραντίνα τριών εβδομάδων προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. “Πρόκειται για την πρώτη χώρα που προχωράει σε τόσο αυστηρά μέτρα για δεύτερη φορά σε εθνικό επίπεδο”, όπως σημειώνει δημοσίευμα της Guardian. Με τον φόβο για μαζικές συγκεντρώσεις ενόψει της εθνικής εορτής τον επόμενο μήνα και έχοντας κατά νου τους αυξημένους νοσούντες η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει το lockdown, το οποίο τίθεται σε ισχύ από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 9 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ανέφερε ότι τα νοσοκομεία είχαν προειδοποιήσει πως το υγειονομικό σύστημα θα «λυγίσει» εάν συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα.

Επίσης, διευκρίνισε ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να απομακρύνονται για πάνω από 500 μέτρα από την κατοικία τους, με εξαίρεση μόνο τη σωματική άσκηση. Σχολεία και εμπορικά κέντρα θα είναι κλειστά ωστόσο τα σούπερ-μάρκετ και τα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοικτά. Ο δημόσιος τομέας θα λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό αλλά οι μη δημόσιες υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις δεν θα υποχρεωθούν να κλείσουν εφόσον δεν δέχονται κοινό και πελάτες. Στους εσωτερικούς χώρους οι συγκεντρώσεις περιορίζονται στα 10 άτομα και όχι περισσότερα από 20 στους εξωτερικούς.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας ανακοίνωσε ότι η καραντίνα θα κοστίσει 6,5 δισεκατομμύρια σέκελ (1,88 δισεκατομμύρια δολάρια) στην οικονομία, η οποία βυθίστηκε σε ύφεση μετά τον ιό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου, το Ισραήλ είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο που έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού ανά κάτοικο τις δύο τελευταίες εβδομάδες μετά το Μπαχρέιν.

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ είχε επιβάλει από τα μέσα Μαρτίου αυστηρή καραντίνα κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν ακυρωθεί σχεδόν όλες οι πτήσεις προς το εξωτερικό, τα καταστήματα που δεν διαθέτουν τα βασικά προϊόντα ήταν κλειστά, οι δημόσιες συγκεντρώσεις είχαν απαγορευτεί και οι πολίτες είχαν κλειστεί στα σπίτια τους. Ένας σχετικά χαμηλός αριθμός ασθενών είχε επιτρέψει στις αρχές να επιταχύνουν τη χαλάρωση της καραντίνας με την επαναλειτουργία των μπαρ, των εστιατορίων, των καφέ, των χώρων λατρείας και την άδεια για την τέλεση γάμων διατηρώντας πάντα την υποχρέωση της χρήσης μάσκας. Ωστόσο, το ποσοστό της λοίμωξης στο Ισραήλ άρχισε να αυξάνεται και σήμερα μετρά 153.217 κρούσματα της Covid-19, εκ των οποίων 1.103 θάνατοι, σε έναν πληθυσμό 9 εκατομμυρίων κατοίκων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments