Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία κρούσματα: Μικρή πτώση στους νοσούντες – Στο «κόκκινο» η Λομβαρδία

Κορωνοϊός Ιταλία κρούσματα: Μικρή πτώση στους νοσούντες – Στο «κόκκινο» η Λομβαρδία
Κορωνοϊός Ιταλία κρούσματα: Στα 1.458 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία. Προβληματισμός για τον αυξημένο αριθμό των εισαγωγών σε ΜΕΘ.

Συνεχίζει την μάχη της με τον κορωνοϊό η Ιταλία. Χθες, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, στη γειτονική χώρα διαγνώσθηκαν 1.458 νέα κρούσματα κορωνοϊού ενώ επτά πολίτες έχασαν τη ζωή τους. Το προηγούμενο 24ωρο (Σάββατο) είχαν ανακοινωθεί 1.501 νέες περιπτώσεις και έξι νεκροί. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) εισήχθησαν 187 ασθενείς, δηλαδή πέντε περισσότεροι σε σχέση με το Σάββατο.

Παράλληλα, 2.042 άνθρωποι βρίσκονται στα νοσοκομεία της χώρας, 91 περισσότεροι σε σύγκριση με την τελευταία καταγραφή. Αξίζει να σημειωθεί πως τη Κυριακή διαγνώσθηκαν νέα κρούσματα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό 36.280 άνθρωποι. Τα περισσότερα περιστατικά των τελευταίων 24 ωρών διαγνώσθηκαν στην Λομβαρδία (265), στην περιφέρεια της Μπολόνια (143) και στο Λάτιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη (143).

Ιταλός υπουργός Υγείας: «Θα έχουμε σωθεί στο τέλος του χειμώνα»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, o Ιταλός υπουργός υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα του. «Πρέπει να αντέξουμε άλλους έξι μήνες, στο τέλος του χειμώνα θα έχουμε σωθεί», τόνισε ο Σπεράντσα. Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας, υπογράμμισε ότι η επανέναρξη της πειραματικής φάσης του εμβολίου AstraZeneca, «είναι οπωσδήποτε μια καλή είδηση», διότι «τα προβλήματα που είχαν προκύψει δεν συνδέονταν με το εμβόλιο».

Σε ότι αφορά την επανέναρξη του σχολικού έτους, που έχει οριστεί για σήμερα, ο Ιταλός υπουργός υγείας τόνισε ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν θα μείνουν μόνοι και τα προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν θα αντιμετωπίζονται από το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας». Τέλος, ο ίδιος έκανε σαφές ότι η μέτρηση της θερμοκρασίας των παιδιών θα πρέπει να γίνεται από τους γονείς, στο σπίτι, και ότι «για απουσίες μεγαλύτερες των τριών ημερών θα πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον παιδίατρο».

Ο  πρωθυπουργός, , από την μεριά του αναφέρθηκε, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο , στο πρώτο κουδούνι που θα ακουστεί σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου σημειώνοντας πως οι μαθητές θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες με την επιστροφή τους στα θρανία. «Θα υπάρχουν δυσκολίες, προβλήματα, ιδίως στην αρχή. Πρέπει να δώσετε την συμβολή σας, σεβόμενοι τους κανόνες που θα σας επιτρέψουν να προστατέψετε την υγεία σας και εκείνη των ανθρώπων που αγαπάτε και σας αγαπούν», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments