Πολιτική

Ζαχαράκη σχολεία: Στην Ηλεία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ζαχαράκη σχολεία: Στην Ηλεία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Ζαχαράκη σχολεία: Με αφορμή το «πρώτο κουδούνι» που θα χτυπήσει στα σχολεία της επικράτειας, θα επισκεφτεί την Ηλεία.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα (14 Σεπτεμβρίου) ένα δημοτικό, στο οποίο πιλοτικά θα εφαρμοστούν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, και ένα νηπιαγωγείο, όπου θα αρχίσει από φέτος πιλοτικά η διδασκαλία των Αγγλικών.

Με αφορμή το «πρώτο κουδούνι» που θα χτυπήσει στα σχολεία της επικράτειας, η κ. Ζαχαράκη θα επισκεφτεί την Ηλεία. Αναλυτικότερα, στις 12:00 θα επισκεφτεί το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου, όπου από τη φετινή χρόνια θα εφαρμοστούν πιλοτικά τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και στις 13:00 θα επισκεφτεί το Νηπιαγωγείο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου θα αρχίσει πιλοτικά η εφαρμογή της διδασκαλίας των Αγγλικών.

«Το στοίχημα των σχολείων θα κερδηθεί κυρίως από όσους θα βρίσκονται μέσα στις σχολικές μονάδες», τόνισε σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ ΜΠΕ η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αφορμή τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπαγορεύει η πανδημία για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα. «Είναι σημαντικό, είναι κρίσιμο, μαθητές και εκπαιδευτικοί να δημιουργήσουν μαζί μια ισχυρή αλυσίδα προστασίας όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τους πιο ευάλωτους, για τους παππούδες και τις γιαγιάδες που χρειάζονται τη μέριμνά μας», επεσήμανε.

Όπως ανέφερε, στην εκπαιδευτική κοινότητα τα καταγεγραμμένα θετικά κρούσματα δεν ξεπερνούν τα 20 και τα χαρακτήρισε «μεμονωμένα», σημειώνοντας ότι «δεν δημιουργούν συνθήκες για γενικευμένη ανησυχία». Η κα Ζαχαράκη τόνισε, ωστόσο, ότι δεν υποτιμάται καμία περίπτωση. «Αντιθέτως ενισχύουμε τον συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές για άμεση αντίδραση και ιχνηλάτηση επαφών, όπως ακριβώς ορίζουν τα πρωτόκολλα διαχείρισης που έχουν αποσταλεί στα σχολεία».

Και σχολιάζοντας πρωτοβουλίες ορισμένων δήμων να πάρουν επιπλέον μέτρα για τα σχολεία, η υφυπουργός χαρακτήρισε «πολύ κρίσιμο» το να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση της κατάστασης που προκύπτει εξαιτίας της πανδημίας, η οποία θα πρέπει να βασίζεται στις οδηγίες των πλέον ειδικών. «Οι οδηγίες αυτές θα πρέπει να ακολουθούνται με ακρίβεια και με συνέπεια, ώστε να μη δημιουργείται σύγχυση σε πολίτες και γονείς. Θέλουμε τα παιδιά μας υγιή και προστατευμένα σε όλη την Ελλάδα, σε όποιο σχολείο κι αν πάνε», υπογράμμισε.

Για την περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος καθηγητή, ο οποίος διδάσκει σε πολλά τμήματα, η υφυπουργός ανέφερε ότι θα κλείνουν τα τμήματα που διδάσκει ο εκπαιδευτικός και θα ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχίζεται μέσω τηλεκπαίδευσης. Τέλος, σχετικά με το πολυσυζητημένο μέτρο προστασίας, τη χρήση μάσκας και το εάν υπάρχει περίπτωση «διαλείμματος» από τη μάσκα, ξεκαθάρισε ότι αυτό θα μπορούσε να συνδυαστεί με το φαγητό ή με το παιχνίδι σε ανοιχτό χώρο και τη γυμναστική, όπου η χρήση μάσκας δεν συστήνεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments