Ελλάδα

Ξυλοδαρμός καθηγητή Χανιά: Αύριο δικάζεται ο πατέρας που χτύπησε τον καθηγητή για τη μάσκα

Ξυλοδαρμός καθηγητή Χανιά: Αύριο δικάζεται ο πατέρας που χτύπησε τον καθηγητή για τη μάσκα
Ξυλοδαρμός καθηγητή Χανιά: Αύριο ο πατέρας θα εκδικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου για τον ξυλοδαρμό, που έγινε τη Δευτέρα στο 2ο γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, κατά τη διάρκεια του Αγιασμού με αφορμή τη μάσκα.

Ο πατέρας του μαθητή, αναμένεται να δικαστεί αύριο για τη σωματική και τη φραστική επίθεση. Την ίδια ώρα, ο καθηγητής, με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης, ζητάει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Αύριο ο πατέρας θα εκδικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου για τον ξυλοδαρμό, που έγινε τη Δευτέρα στο 2ο γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, κατά τη διάρκεια του Αγιασμού με αφορμή τη μάσκα. Σημειώνεται ότι ο γονέας το πρωί πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Ο καθηγητής από την πλευρά του ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων τόνισε ότι ουδέποτε τράβηξε με βιαιότητα τον μαθητή, όπως φαίνεται να ισχυρίζεται ο γονέας. Πρόσθεσε ότι η διαδικασία θα δείξει πώς ακριβώς συνέβη το περιστατικό.

Τι είπε χθες ο καθηγητής μέσα από το νοσοκομείο

Ο καθηγητής, που έχει δυο αυτοκόλλητα ράμματα στο μέτωπο, μετά την επίθεση που δέχθηκε, μίλησε στο zarpanews.gr για το περιστατικό, ξεκαθαρίζοντας ότι ούτε είχε προηγούμενα με τον πατέρα του μαθητή, ούτε τον προκάλεσε με τη στάση του. «Στην πόρτα της αυλής του σχολείου στέκονταν δυο υποδιευθυντές και ένας ακόμα καθηγητής που μοίραζε τις μάσκες. Εγώ ήμουν πιο μέσα με άλλους δυο και επιτηρούσαμε», επεσήμανε ο καθηγητής. «Να σημειώσω ότι έλειπα από το σχολείο πέντε χρόνια και φέτος γύρισα, δεν γνωρίζω δηλαδή τα παιδιά», προσέθεσε. «Ξαφνικά βλέπω έναν μαθητή που μπήκε στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα. Του φώναξα και του είπα να βάλει μάσκα. Αυτός είπε ότι “μάσκα δε βάζει”. Απάντησα ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να περάσει έξω από την αυλή», τόνισε. Αυτό που ακολούθησε ήταν η επίθεση του γονέα, που συνόδευε το παιδί, χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο.

Η παρέμβαση της Κεραμέως

Το πρωτοφανές περιστατικό με τον ξυλοδαρμό καθηγητή κατά την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς καταδίκασε η Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας παράλληλα ότι ζήτησε να κατατεθεί «σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες».

«Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές», τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κρήτη, το συμβάν διαδραματίστηκε στην είσοδο του γυμνασίου, όταν μαθητής, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, πήγε να μπει στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα, η οποία είναι υποχρεωτική! Ο εκπαιδευτικός που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, εκείνος αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή, με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία του συλλόγου των εκπαιδευτικών:

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας , η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δε θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο».

Ο εκπαιδευτικός, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ο οποίος βρισκόταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, αυτός αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ, μητέρα μαθητή τον κατσάδιασε γιατί θέλησε να πάει στο σχολείο του φορώντας μάσκα. Το περιστατικό συνέβη στο 1ο ΕΠΑΛ στο Κορδελιό με τη μητέρα να υποστηρίζει ότι με τη μάσκα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην υγεία του και του ζήτησε να την πετάξει, ενώ αμέσως μετά μπήκε στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις από τον διευθυντή για το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. «Εγώ αυτό το μπουρδέλο δεν το θέλω!», είπε η μητέρα και πέταξε την μάσκα στο έδαφος.

Τα δύο περιστατικά δεν είναι τα μοναδικά, καθώς ώρα με την ώρα γίνονται γνωστά παρόμοια περιστατικά με τους… αρνητές της μάσκας να μην δέχονται τα παιδιά να φορέσουν μάσκα για να προστατευτούν από ενδεχόμενο κρούσμα κορωνοϊού.

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως για το περιστατικό στα Χανιά

«Μου αναφέρθηκε περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα. Επικοινώνησα με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια. Ήδη ζήτησα από την Υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες. Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments