Ελλάδα

Σκάφος μετανάστες Κρήτη: Στους τέσσερις οι νεκροί – Ανάμεσά τους δύο παιδιά

Σκάφος μετανάστες Κρήτη: Στους τέσσερις οι νεκροί – Ανάμεσά τους δύο παιδιά
Σκάφος μετανάστες Κρήτη: Τέσσερα άτομα έχουν συνολικά ανασυρθεί νεκρά από το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες ανατολικά της Κρήτης.

Μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα του ναυαγίου με μετανάστες στα ανατολικά της Κρήτης. Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, τέσσερις σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θάλασσα. Πρόκειται για δύο γυναίκες και δύο παιδιά. Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος παραμένει σε εξέλιξη, 12 ναυτικά μίλια ανατολικά του νησιού, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων. Σημειώνεται πως μέχρι αυτήν την ώρα έχουν διασωθεί 57 άτομα ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από μαρτυρίες επιβαινόντων στο σκάφος, αγνοούνται 13 άνθρωποι.

Οι πρώτες τρεις σοροί καθώς και 19 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σητείας. Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο super puma και αεροσκάφος του λιμενικού.

Το σκάφος που μετέφερε τους ανθρώπους δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό από που ξεκίνησε και ποιος ήταν ο προορισμός του. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε χθες το απόγευμα για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.  Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι κάποιος από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, τονίζοντας ότι στο σκάφος στο οποίο επιβαίνει ο ίδιος και άλλα άτομα βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, παραχώρησε συνέντευξη τονίζοντας ότι πλέον έχουν μειωθεί οι μεταναστευτικές ροές στα ελληνικά νησιά Συγκεκριμένα μιλώντας στα Παραπολιτικά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι μετανάστες δεν έρχονται στην Ελλάδα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την Ιταλία. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να δείξει πόσο οχυρωμένη είναι η χώρα μας. Παράλληλα, έκανε σύγκριση με την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση.

«Ενώ φέτος έχουμε μια πάρα πολύ μεγάλη μείωση ροών στη δικιά μας πλευρά του Αιγαίου υπάρχει μεγάλη αύξηση στις ροές από Βόρεια Αφρική προς Ιταλία. Πριν το 2015 η βασική πύλη εισόδου της Ευρώπης ήταν η γραμμή της Μεσογείου, επί ΣΥΡΙΖΑ από το ’15 και μετά έγινε η Ελλάδα, από το ’20, από το Μητσοτάκη και μετά έχει πάψει να είναι η Ελλάδα η κεντρική γραμμή, ξαναγίνεται η γραμμή της Μεσογείου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments